Κίρκοβο, ούνα φάτσα ούνα ράτσα…

Κίρκοβο, ούνα φάτσα ούνα ράτσα…

Κίρκοβο, ούνα φάτσα ούνα ράτσα…

Σε πρόσφατη επίσκεψη του συλλόγου «Φίλοι Κίρκοβου», το χωριό ήταν ανασκαμμένο, νέα πεζοδρόμια, τρύπες στην άσφαλτο που έκλειναν και γενικότερα ένας οργασμός έργων. Από τακτ, δεν ερωτήθηκαν οι Κιρκοβαίοι προς τι όλη αυτή η φρενίτιδα έργων. Αργότερα βέβαια, γκουγκλάροντας σχετικώς, προέκυψε πως οι γείτονες έχουν εκλογές δημοτικές στις 29 Οκτωβρίου. Εμ, για αυτό και τα έργα… Πάντως, τα μέλη του συλλόγου, ξάφνιασε το έργο που γίνεται στην είσοδο του χωριού και αφορά σε κυκλικό κόμβο καθώς στο σημείο καταλήγουν τρεις δρόμοι. Άραγε, να την πήραν από εμάς την ιδέα τώρα που και η Κομοτηνή θα αλλάξει σε διασταυρώσεις τα φανάρια με κυκλικούς κόμβους. Δύσκολο, καθότι όσοι από Κίρκοβο κατεβαίνουν τον κάθετο άξονα, δεν στρίβουν δεξιά για Κομοτηνή, αλλά συνεχίζουν ευθεία για τις παραλίες. Στο μέλλον λοιπόν, οι επισκέπτες του Κίρκοβου να είναι προσεκτικοί καθώς σε αντίθεση με όλον τον κόσμο, στην Ελλάδα, στους κόμβους χωρίς σήμανση η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από τα δεξιά και όχι σε όσους κινούνται μέσα στον κυκλικό κόμβο.

Είναι χειροκροτητές οι βουλευτές;

Με το που θα πει κάτι ο Κασσελάκης, αμέσως τα κανάλια των κοτζαμπάσηδων να το βγάλουν σκάρτο, όπως στην πρόταση για αλλαγή του τρόπου νομοθέτησης, ώστε οι βουλευτές να μην είναι απλοί χειροκροτητές. Λοιπόν, η βουλή ασκεί νομοθετική εξουσία, αλλά σχεδόν ποτέ βουλευτές δεν εισάγουν νομοσχέδιο. Αυτό το κάνουν οι υπουργοί, παγίως, αν και υπουργοί και κυβέρνηση είναι εκτελεστική εξουσία. Οι βουλευτές, άντε να καταθέσουν καμμιά τροπολογία, σχεδόν πάντα ρουσφετολογική, οι γνωστές ντροπολογίες. Να σημειωθεί πως και στην αυτοδιοίκηση έχουμε οδηγηθεί σε ένα σκληρά δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, κατά τον ίδιο τρόπο με την κεντρική διοίκηση. Άρα λοιπόν όντως χειροκροτητές έχουν καταλήξει οι βουλευτές, αλλά αυτό βολεύει. Άραγε, από μόνοι τους τα σκέφτονται τα νομοσχέδια οι υπουργοί; Δεν το βάζουν το χεράκι τους οι κοτζαμπάσηδες μέσω των νομικών τους υπηρεσιών; Στην φωτογραφία, όρθιοι βουλευτές χειροκροτητές μετά την ομιλία του ναζί Ζελένσκι. Όπως πέρασε αυτός από την βουλή, κάπως έτσι περνούν και τα νομοσχέδια.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Θεσσαλία με το νερό μην είναι πόσιμο και γενικότερα, μάλλον ακατάλληλο, πως και δεν το σκέφτηκαν στην κυβέρνηση, να αγοράσουν όλο το στοκ των δυο κυριούληδων, τα φίλτρα νερού, και να τα δώσουν στα σπίτια των θεσσαλών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, ώστε να πίνουν καθαρό νερό. Που είναι τα δυο τρυγόνια; Ε, πως και καλό θα είναι για τους πλημμυροπαθείς και αφού θα έχουν ξεπουλήσει, δεν θα τους βλέπουμε κάθε τρεις και δυο στις οθόνες των τηλεοράσεων μας. Πάντως, πόσα λεφτά να βγάζουν για να διαφημίζονται τόσο πολύ; Αυτούς βλέπουμε συνέχεια και τις διαφημίσεις των στοιχηματικών. Κουμάρι και νερό, απηχούν την εξέλιξη και την καινοτομία της ελληνικής επιχειτηματικότητας.

Θα μας σώσουν οι ελληνόφωνες πολιτικοί

Εντωμεταξύ, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν έχει βγει στα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, των κοτζαμάσηδων, ένας υποψήφιος στην Αυτοδιοίκηση που να μην είναι της ΝΔ. Μα ούτε ένας και αν τους ξέφυγε κανείς θα είχαν τους λόγους τους. Όπως όταν βγάζουν Συριζαίους για να κατηγορούν τον Κασσελάκη. Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει χρόνια τώρα με την κεντρική πολιτική σκηνή. Παρέλαση κάνουν οι της ΝΔ από τις οθόνες και «κατά λάθος», να προσκληθεί πολιτικός από άλλο κόμμα. Και αν προσκληθεί, υπάρχει σχέδιο για το τι θα τον ρωτήσουν να πει. Πάντως τον Ερντογάν, ιδίως στο Σκάι, τον βλέπουμε και τον ακούμε σε καθημερινή βάση. Ελληνόφωνες πολιτικοί (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) έχουν πιάσει στασίδι και μας εξηγούν πως θα σώσουν την χώρα την οποία έχουν καταστρέψει οι ίδιοι, κοινωνικά και οικονομικά.

Στους τρεις μεγάλους δήμους η Κομοτηνή

«Η ΝΔ έχει εκφράσει στηρίξεις στις 13 περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος», λέει η ΝΔ με αφορμή τους τσαμπουκάδες του δήμαρχου Βόλου. Εντωμεταξύ στην Κομοτηνή, κλιμάκιο βουλευτών «μετέφερε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη». Άρα η Κομοτηνή ανήκει στους τρεις μεγάλους δήμους, μαζί με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κανονικά ο Γκαράνης, σημαία θα έπρεπε να κάνει αυτή την δήλωση, για το πόσο μεγάλο δήμο κατάφερε να κάνει την Κομοτηνή, που ακόμη και οι αντίπαλοι, κομματικά, το παραδέχονται. Και οι δημότες, να καμαρώνουμε για την μεγαλοσύνη του δήμου μας. Άλλωστε, σας τα είπε και ο Ποπολάρος, όταν γίνουν και οι κυκλικού κόμβοι, θα είμαστε επιπέδου Ουάσιγκτον, πόλη ονομαστή για αντίστοιχες οδικές υποδομές.

Για αργότερα το θέατρο

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει τον «Μήνα Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής», από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έως και τον Νοέμβριο. Αυτό τώρα θα μπορούσε να πάει για αργότερα, καθότι στις 8 του μήνα ψηφίζουμε και με την προεκλογική περίοδο να είναι στο φόρτε της, δημιουργούνται συνειρμοί και δεν θα έπρεπε. Αν και επειδή είναι ερασιτεχνικού θεάτρου, κάπως σώζεται η κατάσταση, καθότι στα προεκλογικά πράγματα, έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Α και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, να μην ξεχνάμε την ερώτηση, ποιον έχει ο Σύριζα υποψήφιο δήμαρχο στην Κομοτηνή, όπου είχε λάβει το 23,5% των ψήφων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές; Να το μάθουν τα νέα μέλη για να τον ψηφίσουν.

Τσαμπουκάδες δεν σηκώνει

Το είπαμε πως ο Ποπολάρος δεν συμμετέχει στις εκλογές, αλλά δεν τον αφήνουν και αδιάφορο. Στην φωτογραφία ξεμπροστιάζει φυτευτό των κοτζαμπάσηδων στο πλαίσιο της αντιπαλότητας με την ταξική διάκριση μεταξύ μεγαλογαιοκτημόνων αρχόντων και αστών ποπολάρων. Προσοχή, μην μπερδεύουμε αυτή την πράξη με την συμπεριφορά του Μπέου. Αυτός δέρνει και να προσέχει μην σκίσει κανένα καλσόν. Ο Ποπολάρος, σκίζει τα καλσόν των φυτευτών των κοτζαμπάσηδων. Εντωμεταξύ, αυτός ο Σπύρος Καλογήρου μεγάλος ηθοποιός αλλά όλο στον ρόλο του κακού όπως ο Μαύρος στην «Λόλα», ή ως απλοϊκός πλούσιος (Σκανταλάκης στη «Νεράιδα και το παλληκάρι), φτωχός (Στρατής στο «Θύμα»). Αλλά, έγραψε ιστορία με το μπουαχαχαχα…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό