Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν τις δωρεές – Απειλές δέχεται ο 19χρονος

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν τις δωρεές – Απειλές δέχεται ο 19χρονος

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την «Κιβωτό του Κόσμου» με δωρητές να παίρνουν πίσω τις δωρεές ενώ η μητέρα του 19χρονου ψάχνει το παιδί της

Ανακαλούν τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου άνθρωποι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους σε διαθήκες τους σε συμβολαιογράφους.

Η συμβολαιογράφος, Χριστίνα Μάνδρου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», πηγαίνουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στη ΜΚΟ.

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος «πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό του Κόσμου”». Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου.

Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Tρέχουν οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου με την Οικονομική Αστυνομία να κάνει χθες, Δευτέρα, ελέγχους στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Οι λογαριασμοί τους άνοιξαν ενώ αναζητείται και το περιεχόμενο της θυρίδας, την οποία άδειασε η πρεσβυτέρα την περασμένη εβδομάδα.

Απάντηση σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον πατέρα Αντώνιο, για την αγορά της βίλας του στο Διμήνι του Βόλου, έδωσε με ανακοίνωσή του στην εφημερίδα «Μαγνησία» ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης.

Αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας», υπό τον τίτλο «Ο ”δωρητής” Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήχθη σε πολλά ΜΜΕ, καθώς το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και πιθανή οικονομική κακοδιαχείριση, λαμβάνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου: «Ψάχνω το παιδί μου»

«Ανησυχώ για το παιδί μου. Δύο μέρες τώρα έμαθα από τα κανάλια ότι τον απειλούν. Προσπαθώ να τον βρω και δεν τον έχω βρει» καταγγέλλει η μητέρα του 19χρονου, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA, και προσθέτει: «Τα γνωρίζω από τη στιγμή που έγιναν. Είναι μεγάλη ιστορία. Η ψυχή μου το ξέρει».

Για την τελευταία φορά που τον είδε από κοντά και την ψυχολογική του κατάσταση η μητέρα περιγράφει και σοκάρει: «Μπορώ να σας πω ότι έλιωνε με τα πόδια του το δωμάτιο. Από την πόρτα μέχρι το παράθυρο πάνω κάτω. Καθιστός δεν μπορούσε να κάτσει».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νεαρός έλαβε απειλητικά για τη ζωή του SMS στο κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: Newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό