«Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρία σοκ στο in – «Όποιο παιδάκι θες, το έχεις αύριο σπίτι σου»

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρία σοκ στο in – «Όποιο παιδάκι θες, το έχεις αύριο σπίτι σου»

Σοβαρά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη κατάθεση, ενώ παράλληλα ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδρύματος για έλεγχο…

 

Οι καταγγελίες σχετικά με τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου» διαδέχονται η μία την άλλη.

Εκτός από τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με υποθέσεις ασέλγειας και ξυλοδαρμούς κατά των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού», υπάρχουν μαρτυρίες που εμπλέκουν την συγκεκριμένη δομή, με κύκλωμα υιοθεσιών.

«Όποιο παιδάκι θες το έχεις αύριο σπίτι σου»

Η μαρτυρία στο in της Ειρήνης (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του in) προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της «Κιβωτού του Κόσμου» σε υιοθεσίες παιδιών.

Η κ. Ειρήνη περιέγραψε το σοκ που έζησε χρόνια πριν σε μια κοινωνική εκδήλωση, ένα σοκ που δεν της έχει φύγει από τα μυαλό όλα αυτά τα χρόνια, όπως μας είπε, και το οποίο θέλησε να καταθέσει τώρα, μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Αρχικά η γυναίκα αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή -και υπάρχει λόγος γι’ αυτό- λέγοντας ότι έχει κάνει τρεις -αποτυχημένες- προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην προσπάθειά της να γίνει μητέρα.

Προ δεκαετίας λοιπόν όπως περιγράφει: «Βρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση ενός πολύ δικού μου ανθρώπου. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ της Εκκλησίας και είχε στενές σχέσεις με την Κιβωτό του Κόσμου».

«Στην εκδήλωση αυτή, μου έκανε εντύπωση η παρουσία μικρών παιδιών, 6-7 ετών από χώρες του εξωτερικού, τα οποία συνόδευαν μέλη της Κιβωτού του Κόσμου», λέει η γυναίκα.

«Τα περισσότερα ήταν από χώρες της Αφρικής. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, χόρευα με δύο από αυτά. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι» συνεχίζει να λέει η κ. Ειρήνη.

Φυσικά η γυναίκα ρώτησε για την παρουσία των παιδιών στην εκδήλωση και της είπαν ότι «πήγαιναν τα παιδιά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να ξεσκάσουν».

«Μετά από λίγη ώρα, ο άνθρωπος που έκανε την εκδήλωση, ξέροντας τις προσπάθειες που είχα κάνει για να αποκτήσω παιδί με πλησιάζει και μου λέει ‘όποιο παιδάκι θες το έχεις αύριο σπίτι σου’. Σοκαρίστηκα και του είπα ‘πώς γίνεται αυτό’ για να πάρω την απάντηση ότι ‘όταν υπάρχουν άνθρωποι στη σωστή θέση όλα γίνονται’».

«Μου είχε φανεί τόσο σοκαριστικό» λέει η κ. Ειρήνη για να συμπληρώσει ότι «μου φάνηκε σαν να παραγγέλνω ντελίβερι».

Στο μεταξύ νέο έγγραφο ντοκουμέντο «καίει» τον πατέρα Αντώνιο

Έγγραφο – ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ αποκαλύπτει ότι στην Κιβωτό του Κόσμου ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης.

Στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο το περιστατικό και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από την δομή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ισχυριζόταν ότι πέφτει από τα σύννεφα για τις καταγγελίες και δήλωνε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Πηγή: in.gr

Ξεκινά έρευνα και για μαύρο χρήμα – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλόβαθμου στελέχους της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που συμμετείχαν στη διαχείριση των οικονομικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διεξάγεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αναμένεται να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ανωτέρω προσώπων, καθώς και η ακίνητη και κινητή περιουσία τους. Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα συγκριθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Η Αρχή θα ερευνήσει κυρίως τη διαχείριση των χορηγιών που λάμβανε η οργάνωση, είτε μικρές δωρεές πολιτών είτε μεγάλες, καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων.

Σε ένα πρώτο στάδιο, ελέγχεται το κακούργημα της υπεξαίρεσης.

Πηγή: msn.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό