Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία τα στοιχεία από τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας- Τα επόμενα βήματα

Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία τα στοιχεία από τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας- Τα επόμενα βήματα

Σκυτάλη στη Δικαιοσύνη δίνει η Οικονομική Αστυνομία καθώς νωρίτερα υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το υλικό αφορά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Κολωνό αλλά και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα καθώς επίσης και σε οικία στον Κολωνό.

Πλέον, η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Εκατομμύρια στους λογαριασμούς της «Κιβωτού»

Στο μεταξύ, μεγάλο χρηματικό ποσό φέρεται να εντόπισαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εφόδου τους στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δομής στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε Κολωνό και Ραφήνα, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά την έφοδό τους οι αστυνομικοί εντόπισαν χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει πως από την έρευνα των Αρχών σε ακίνητα και εγκαταστάσεις της Κιβωτού εντοπίστηκαν ευρήματα που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν έπειτα και από την απάντηση που έλαβαν οι αστυνομικοί από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες- ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Από τις δύο θυρίδες που βρέθηκαν η μία ανήκει στην «Κιβωτό» και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευσή τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Πηγή: dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό