Κιβωτός του Κόσμου: Τα 4 πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν

Κιβωτός του Κόσμου: Τα 4 πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Θα κληθούν να καταθέσουν οι καταγγελλόμενοι

Συνολικά τέσσερα άτομα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελέως Ανηλίκων, που έχει αναλάβει να ερευνήσει τις σοκαριστικές καταγγελίες που βλέπουν τος φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου.

Η υπόθεση πήρε συγκλονιστική τροπή μετά τις καταγγελίες του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς το πρόσωπο που φέρεται να έχει καταγγείλει ο νεαρός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος είναι η «ψυχή» της ΜΚΟ, πατέρας Αντώνιος.

Την ίδια στιγμή, μία νέα εξέλιξη έρχεται στο φως που αφορά τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο βασικός καταγγελλόμενος για την υπόθεση αναμένεται να κληθεί από τη Δικαιοσύνη πιο γρήγορα από ότι αρχικά αναμενόταν. Είτε θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος, είτε θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, γιατί μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνος για τα παιδιά που μένουν στις δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Αρχές δεν αμφισβητούν τα όσα έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ο 19χρονος. Και αυτό, γιατί έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες θεωρούν ότι θα μπορούσε να γνωρίζει μόνο το πρόσωπο που είχε έρθει κοντά στον καταγγελλόμενο.

Ο 19χρονος φέρεται να έχει περιγράψει λεπτομερώς τους χώρους όπου πήγαινε με τον καταγγελλόμενο. Στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου που πήγαιναν, στην επαρχία, έμεναν στο ιδιωτικό σπίτι του άνδρα τον οποίο καταγγέλλει.

Στο μεταξύ, στην Κιβωτό του Κόσμου αναμένεται να τοποθετηθεί επόπτης, να αντικατασταθεί η διοίκηση και να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της οργάνωσης.

Στο «κάδρο» τρεις εργαζόμενοι

Τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό. Πρόκειται για τρεις άντρες, που ζούσαν από παιδιά στην οργάνωση και με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου, που ελέγχεται για ασέλγεια.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, καθώς αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Πηγή: Newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό