ΚΚΕ(μ-λ): Διαχωρισμοί, αποκλεισμοί κι εκβιασμοί η κυβερνητική πολιτική για την πανδημία

ΚΚΕ(μ-λ): Διαχωρισμοί, αποκλεισμοί κι εκβιασμοί η κυβερνητική πολιτική για την πανδημία

Με αμφίβολο το αν θα αποφύγει – όπως διατείνεται – ένα νέο γενικό lockdown στην εξέλιξη του 4ου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων που στοχοποιούν ακόμη περισσότερο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με τον τρόπο αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο το αντιδραστικό συστημικό κατασκεύασμα της “ατομικής ευθύνης”, προσπαθώντας να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για την διαχείριση της πανδημίας από την αρχή της έως σήμερα. Κυρίως, επιδιώκει να κρύψει την εγκατάλειψη και τη διάλυση του συστήματος περίθαλψης, τα κενά και τις ανεπάρκειες, τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων, αλλά και τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της περίθαλψης κι εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας.

Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η απάτη των κυβερνητικών διακηρύξεων περί «ελευθερίας». Οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, ενώ εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαχωρίζονται με βάση τον εμβολιασμό. Το ταξικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι εμφανές και στα μέτρα αυτά, αφού δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για το κεφάλαιο και την εργοδοσία, πέρα από το να… ελέγχουν  και να… απολύουν όσους έχει στη δούλεψή τους. Ταυτόχρονα, εξαιρείται κάθε μέτρου η εκκλησία, αυτός ο θύλακας σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης.

Η “αναστολή εργασίας” για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δομές περίθαλψης από την 1η Σεπτέμβρη, αλλά και σε γηροκομεία (ήδη), ισοδυναμεί με απόλυση, στέρηση μισθού-εισοδήματος και αφαίρεση συνταξιοδοτικού χρόνου. Κατά τα άλλα, δεν ντρέπονται να εκστομίζουν ότι “δεν έχουν τα μέτρα τιμωρητικό χαρακτήρα”!

Την ίδια στιγμή, όλοι οι μη εμβολιασμένοι και μη νοσήσαντες εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δουν από 13/9/21 έως και 31/3/22 περαιτέρω μείωση του μισθού τους, αφού θα υποχρεούνται σε καταβολή απ’ την τσέπη τους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας ενός ποσού μεταξύ 40 και 80 ευρώ μηνιαία για διαγνωστικά rapid-test αντιγόνου. Πέρα από την προικοδότηση του κεφαλαίου, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εντείνει την πολιτική μετακύλισης του κόστους πρόληψης στις πλάτες του λαού και περαιτέρω κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης.

Για την επιβολή των μέτρων ήδη ανακοινώθηκαν κυρώσεις και πρόστιμα και σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Παράλληλα, αφέθηκε ανοιχτό το ζήτημα επέκτασης των μέτρων και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Μπροστά στην ανάγκη λειτουργίας της καπιταλιστικής μηχανής, γίνονται θυσία ακόμη και προβλεπόμενα δικαιώματα στον, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος, καταστατικό χάρτη της χώρας.

Το σύστημα και η κυβέρνησή του, επιχειρούν να ορθώσουν έναν ακόμη ψεύτικο διαχωρισμό, μια ακόμη κάλπικη διάσπαση μεταξύ των ανθρώπων του λαού. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί θα απομακρυνθούν βίαια από τους χώρους που δουλεύουν και σπουδάζουν, ενώ γενικότερα οι μη εμβολιασμένοι θα αποκλείονται από μια σειρά δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα (πολιτισμός, θέαμα, ακρόαμα, γυμναστική, μετακίνηση με αεροπλάνα, πλοία, τρένα ή ΚΤΕΛ, αθλητισμός – σ’ αυτόν τον τελευταίο, θα απαγορεύεται η πρόσβαση ανεμβολίαστων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους!).

Εμβολιασμένοι και μη, νοσήσαντες και μη, οφείλουμε να καταδικάσουμε αυτήν την πολιτική των διαχωρισμών, των αποκλεισμών και των εξαναγκασμών. Από κοινού να αντισταθούμε στην αστική πρακτική αποποίησης ευθυνών που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις σε κάθε μεγάλη ή μικρή κρίση και σε όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της ζωής μας. Μαζί με την αναγκαία απαίτηση για μαζικούς εμβολιασμούς, να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να διεκδικήσουμε όλα όσα απαιτούνται για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη του λαού. Και να αντισταθούμε μαζικά σε διαχωρισμούς, και αντεργατικές, αντιλαϊκές απειλές και επιλογές της κυβέρνησης που με εργαλείο την πανδημία οξύνει την αντιδραστική επίθεση της.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! – ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ! – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ – ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό