«Κόκκινο ποτάμι»: Έρχεται στο Open o δεύτερος κύκλος της πετυχημένης σειράς

«Κόκκινο ποτάμι»: Έρχεται στο Open o δεύτερος κύκλος της πετυχημένης σειράς

H Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού έτσι όπως ζωντάνεψε αριστουργηματικά μέσα από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη ήταν βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά πραγματικά γεγονότα.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, σημειώνοντας τηλεθέαση 31,6% στο νεανικό κοινό. Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στα 125.000 ευρώ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000 ευρώ.

Ο κόσμος διψάει όμως για να μάθει για τον ποντιακό πολιτισμό και πώς μετά τον ξεριζωμό ήρθαν και εγκαταστάθηκαν οι Πόντιοι στη βόρεια Ελλάδα. Οι ετοιμασίες, λοιπόν, έχουν αρχίσει, οι πρώτες συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και το «Κόκκινο ποτάμι» έρχεται στο Open, για να μας ταξιδέψει ακόμη μια φορά πίσω στον χρόνο. Ο Μανούσος Μανουσάκης έχει πει εδώ και καιρό το μεγάλο «ναι» για τη συνέχεια της σειράς-φαινόμενο.

Όπως είχε επισημάνει ο σκηνοθέτης, το «Κόκκινο ποτάμι» επικεντρώνεται στην περίοδο από το 1919 έως το 1924. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς αρχίζει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δούμε τον ερχομό των πρώτων προσφύγων Ποντίων, που έχουν φύγει κυνηγημένοι για να φτάσουν στην Ελλάδα. Στα νέα επεισόδια του δεύτερου κύκλου, ωστόσο, θα δούμε και την Καταστροφή της Σμύρνης, την περιπέτεια του Ελληνισμού και τα αποτρόπαια χρόνια του πολιτικού διχασμού. Το καστ θα είναι για ακόμη μία φορά εκλεκτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σειρά θα δούμε και πάλι ως πρωταγωνίστρια την Αναστασία Παντούση, ενώ, όπως ακούγεται, στο «Κόκκινο ποτάμι» θα πρωταγωνιστήσουν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως οι Πέτρος Ξεκούκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Κέλλυ Γιακουμάκη και Άγγελος Ανδριόπουλος.

Σε ρόλο «κλειδί» θα δούμε και τον ηθοποιό Παύλο Κουρτίδη, τον οποίο απολαύσαμε πρόσφατα στη σειρά «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Μανούσου Μανουσάκη, καθώς και στο ντοκιμαντέρ «Η φλόγα της Επανάστασης», στον ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο Παύλος Κουρτίδης θα υποδυθεί τον κακό της ιστορίας. Έναν άνδρα αδίστακτο, χωρίς ηθικούς φραγμούς… Έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δείχνει το «καλό του πρόσωπο» στους πρόσφυγες για να τους… εκμεταλλευτεί!

Πηγή: Espresso

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό