Κομμάτι του Τίμιου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη

Κομμάτι του Τίμιου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη θα μεταφερθεί με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Θεοφάνους τμήμα του Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Ξάνθης, η μεταφορά του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου, ενώ στην περιοχή θα βρεθούν μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος καθώς και ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος που είναι και ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος των Ιεροσολύμων και εκτός από το τμήμα του Τιμίου Σταυρού θα μεταφέρει στην Ξάνθη και την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτερά 02/05 στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Θεοφάνους (που βρίσκεται απέναντι από το Δ’ ΣΣ)  ενώ ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στην Ξάνθη έως και την Κυριακή 8 Μαϊου.

Ως προς τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους αυτές περιλαμβάνουν τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό το απόγευμα της Δευτέρας και τον Όρθρο της Εορτής και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο το πρωί της επόμενης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό