Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο RUN  για τον Αυτισμό από το Σύλλογο ΑμεΑ “Άγιοι Θεόδωροι”  (φωτος)

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο RUN για τον Αυτισμό από το Σύλλογο ΑμεΑ “Άγιοι Θεόδωροι” (φωτος)

Την Κυριακή 21/04/2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο RUN για τον Αυτισμό από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με το τμήμα Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τον παρόν έδωσαν μικροί και μεγάλοι συντοπίτες που έτρεξαν την διαδρομή από το Πάρκο της Περιφέρειας μέχρι τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη και το ΔΣ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”:
“Στον τερματισμό μοιράσαμε σε όλους τους συμμετέχοντες χυμούς, μπανάνες και μπάρες δημητριακών και πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις ταυτόχρονα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης. Συγκεκριμένα, την κοσμήτορα του τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α. κ. Δούδα Ελένη, του καθηγητές του τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α κ. Πολιτσάκη Μιχάλη και Αστραπέλο Κωνσταντίνο, τον Διοικητή της Τροχαίας Κομοτηνής, την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και την Δρομική ομάδα του Δ.Π.Θ και τους φοιτητές Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά του χορηγούς της δράσης την εταιρεία Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης, την εταιρεία Κεραμιτσής Α. Ι.Κ.Ε, την εταιρεία Αφοί Κεχαγιά, την εταιρεία Λαγάκης Α.Ε, το εστιατόριο Κάνε Στάση και το καφέ Elephant. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας της δράσης Ο Χρόνος, Παρατηρητής της Θράκης, In Komotini, Δίαυλος 92,4 και Ροή News.
Η δράση αυτή έγινε με σκοπό την αφύπνιση και ενημέρωση των πολιτών της Κομοτηνής για το Φάσμα του Αυτισμού.
Η ενημέρωση τους αποτελεί για όλους εμάς τους ανθρώπους του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Άγιοι Θεόδωροι ένα τρόπο να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο.
Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να αναδείξουμε την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, του κοινωνικού ρατσισμού και της προκατάληψης. Η χαρά και η ευτυχία των παιδιών που συμμετείχαν στην δράση αυτή δείχνει το πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτά η πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων.
Η βαρύτητα που δίνουμε στο Φάσμα του Αυτισμού φαίνεται άλλωστε και από προηγούμενες εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε όπως την ημερίδα με θέμα τον Αυτισμό στις 26/11/2023 αλλά και πολλές επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.
Φυσικά ως Σύλλογος είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες, σε νέες δράσεις και ιδέες που θα κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά μας”.
Ακολουθούν φωτος από την εκδήλωση:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό