Κομοτηνή: Θεατρικό Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Κομοτηνή: Θεατρικό Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μεταξύ άλλων, κι εγω”, Θεατρικό εργαστήρι με την Ιωάννα Λιουτσια, θεατροπαιδαγωγό -ηθοποιο.
 Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 , 16:00-18:00
 Για εκπαιδευτικούς ΑΒάθμιας και ΒΒάθμιας Εκπαίδευσης!
 Συμμετοχές στον σύνδεσμο της Διεύθυνσης Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαισιο των δράσεων με την Κομοτηνή Εν Δράσει , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης (υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων) οργανώνουν θεατρικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Τσανάκλειος) την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στις 16.00-18.00. Ο τίτλος του εργαστηρίου είναι «Μεταξύ άλλων, κι εγώ», ενώ ο σχεδιασμός του και η εμψύχωση οφείλονται στην Ιωάννα Λιούτσια, ηθοποιό -θεατροπαιδαγωγό. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο εν λόγω εργαστήριο υποβάλλονται ηλεκτρονικά ως τις 5 Φεβρουαρίου 2024 στον ψηφιακό σύνδεσμο
Καλό είναι να υποβληθούν εγκαίρως, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα λάβουν μετά την ολοκλήρωσή του σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Λίγα λόγια για το εργαστήριο: Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/ουσες θα έρθουν σε βιωματική επαφή με θεατρικά παιχνίδια, δραστηριότητες και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος που θα μπορούν να εφαρμόσουν, με μικρές διαφοροποιήσεις, σε κάθε σχολική βαθμίδα. Στόχος του εργαστηρίου είναι η προσφορά επιπλέον εργαλείων στους εκπαιδευτικούς, ώστε να βοηθηθούν στην ενθάρρυνση και την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων της μαθητικής κοινότητας, όπως είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στην τάξη, η συνεργασία, η λειτουργία του ατόμου μέσα στο σύνολο, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη κλπ.
Μερικές πληροφορίες για την επιμορφώτρια: Η Ιωάννα Λιούτσια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι απόφοιτη των τμημάτων Ιστορίας –Αρχαιολογίας & Θεάτρου ΑΠΘ, της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» και υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός. Με την τελευταία ιδιότητα έχει σχεδιάσει ή/και υλοποιήσει προγράμματα σε συνεργασία με φορείς όπως το Κ.Θ.Β.Ε., η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών κ.ά., ενώ παράλληλα είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, για το οποίο έχει επίσης σχεδιάσει κι εμψυχώσει εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;». Από τις εκδόσεις σοφία κυκλοφορεί η συλλογή της με θεατρικά έργα για παιδιά δημοτικού με τίτλο 12 σκετς για 19 παγκόσμιες ημέρες.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό