Κομοτηνή: Τιμήθηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνής Αλληλεγγύης

Κομοτηνή: Τιμήθηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνής Αλληλεγγύης

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης έχει οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2024.

Την Παρασκευή 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 πραγματοποιήθηκε:

08:00 Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.

10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ιωάννη Τανανάκη.

11:15 Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Περιφερειάρχη, από τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Πολιτειάδη εκ μέρους του Δήμαρχο Κομοτηνής, από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ και από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ.

Στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό