Κομοτηνή: Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας Εθνικής Αντίστασης

Κομοτηνή: Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας Εθνικής Αντίστασης

Κατά του ναζισμού και του φασισμού

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμά μας, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2023. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2023 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Το πρόγραμμα:

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων.

11:10 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

19:50 Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης. Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Μαΐου ομοίως και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό