Κομοτηνή: Το πρόγραμμα των «Ελευθερίων» την Παρασκευή 6 Μαϊου

Κομοτηνή: Το πρόγραμμα των «Ελευθερίων» την Παρασκευή 6 Μαϊου

Συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» του Δήμου Κομοτηνής, με το εξής πρόγραμμα:

 

10 π.μ., πλατεία Ειρήνης

1ο GREEN FEST: Φεστιβάλ με οικολογικές ευαισθησίες

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ροδόπης και την  FOLLOW GREEN, προγραμματίζουν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την μόλυνση των θαλασσών, τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 8ου, 9ου, 13ου, και 1ου Μ/κό ΔΣ Κομοτηνής.

Επίσης, Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», θα μαγειρεύουν συνταγές Vegan, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από τον λαχανόκηπο του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι».

Ο Σύλλογος  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», θα παρουσιάσουν το άθλημα ακριβείας Bocee, με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν δημιουργήσει οι ωφελούμενοι.

Παράλληλα, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης και τον εικαστικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στον χώρο της παιδικής χαράς στην πλατεία (καράβι) θα δημιουργήσουν graffiti με θέμα το Περιβάλλον.

ΣΥMMETOXH: Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Πρόσκοποι Κομοτηνής, ΜΚΟ  S@G, Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Ροδόπης, Εθελοντικές ομάδες του Κέντρου Νεολαίας και  Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του αθλητικού τουρισμού, 3ου έτους, της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

 

7 μ.μ., Ίδρυμα Παπανικολάου

Πανηγυρική έναρξη Συνεδρίου για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, «Η είσοδος του Ελληνικού στρατού στη Θράκη και η ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου, το διάστημα από 6 έως 8 Μαΐου.

Διοργανωτές: Δήμος Κομοτηνής- Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.

 

8.30 μ.μ., ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Το Θεατρικό εργαστήρι της Μυρσίνης Λατζουράκη «Επί σκηνής» παρουσιάζει την παράσταση «Πτήση 1702 08, Κόσοβο»

 

9.00 μ.μ., Θερινό Θέατρο Κομοτηνής

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Γιάννη Κάλλαρη «Στου ονείρου το μπαλκόνι»

Παίζουν οι μουσικοί: Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Κώστας Αθανασιάδης (κοντραμπάσο), Νίκος Μελάς (ακορντεόν – πλήκτρα), Βερόνικα Σεμερτζίδου (πλήκτρα)

Συμμετέχει η μικτή χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης «E.CHO»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό