Κορωνοϊός: «Φρένο» στη χαλάρωση και παράταση μέτρων για μια εβδομάδα

Κορωνοϊός: «Φρένο» στη χαλάρωση και παράταση μέτρων για μια εβδομάδα

Ανατροπή φαίνεται ότι υπάρχει στη συζήτηση που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες για το ενδεχόμενο να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων που λήγουν στις 16 Ιανουαρίου από αυτή την εβδομάδα όσον αφορά τομείς όπως η εστίαση ή τα γήπεδα.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα οδεύουν πιθανότατα προς παράταση μιας εβδομάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου η κοινωνία θα κινηθεί με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Παρασκευή και τα οποία είχαν ανακοινωθεί πριν την αλλαγή του χρόνου.

 

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης καθώς αύριο, συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων τα οποία και θα εισηγηθούν σχετικά προς την κυβέρνηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει εν μέσω των μοντέλων που δείχνουν νέο ρεκόρ για κρούσματα σήμερα, Τρίτη, αλλά και των περισσότερων από 25.000 θετικών self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς που εντοπιστηκαν τις πρώτες δύο ημέρες επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Καμία παράταση για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε το πρωί της Τρίτης ότι δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή του προστίμου των 100 ευρω για τους άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

 

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε οτι οι άνω των 60 πολίτες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα, μήνυμα που έστειλε νωρίτρα και ο υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό