Κορωνοϊός: Το τεστ αναπνοής περιμένει έγκριση – Αποτέλεσμα σε 15 δευτερόλεπτα

Κορωνοϊός: Το τεστ αναπνοής περιμένει έγκριση – Αποτέλεσμα σε 15 δευτερόλεπτα

H Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα, η ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, που δημιούργησε το τεστ αναπνοής για τον κορονοϊό, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA για το νέο… όπλο κατά της πανδημίας.

“Πρόκειται για μία φορητή συσκευή με ειδικούς αισθητήρες, στην οποία εκπνέουμε μία φορά στο στόμιο και μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έχουμε το αποτέλεσμα”, όπως εξηγεί. Το ποστοστό επιτυχίας στα πρώτα τεστ ήταν 88%.

“Έχουμε κάνει την αίτηση στον Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και περιμένουμε την απάντηση σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τις συσκευές στην αγορά για τη δημόσια Υγεία”.

Η Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Λευκό Οίκο: “Μας πήραν από τον Λευκό Οίκο και ρώτησαν αν μπορούσα να το μετατρέψω για την ανίχνευση της γρίπης και η χαρά μας ήταν μεγάλη αλλά υπήρχε και μεγάλη αβεβαιότητα γιατί τότε δεν γνωρίζαμε πολλά για την πανδημία”.

dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό