Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του Κοντού στην Ξάνθη

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του Κοντού στην Ξάνθη

«Καρφίτσα» δεν έπεφτε  στην αίθουσα Xenia του Hotel Elisso στην Ξάνθη για την παρουσίαση του βιβλίου «Αγροτική Πολιτική στην Πράξη», του Αλέξανδρου Κοντού.

Ο Αλέξανδρος Κοντός και οι Εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, διοργάνωσαν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, ενώ στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν θετικά δεκάδες πολίτες, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και στην Αθήνα, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Κοντού παρουσίασαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης, πρώην υπουργός, αναπληρωτής καθηγητής συνταγματικού δικαίου, ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, ο Νίκος Κουτλιάμπας, πρόεδρος Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Βελβεντού καθώς και ο Τάσος Κοντογιαννίδης, δημοσιογράφος.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε  η γνωστή δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

 

Αλέξανδρος Κοντός: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα»

«Η Αγροτική Πολιτική στην Πράξη είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα διαβάσει το τί σημαίνει αγροτική πολιτική στην πράξη, πως μπορούμε να κάνουμε ανταγωνιστικό τον αγροτικό τομέα και πως μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες της πατρίδας μας. Θα διαβάσει ακόμη και τη μελέτη που κάναμε στο πλαίσιο της Διακομματικής για τη Θράκη, για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα» σημείωσε ο Αλέκος Κοντός.

Σχολιάζοντας το βιβλίο, ο βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, τόνισε πως αυτό «ενημερώνει πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη. Αναδεικνύει τον ρόλο του τρίτου μεγαλύτερου και παραγωγικότερου κάμπου της Ελλάδας. Ο Αλέκος Κοντός είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει πετύχει απλά ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει διακριθεί και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΚΕ, μιας πρότυπης εταιρίας η οποία κατάφερε να κυριαρχήσει και να γίνει στον Τομέα της πρώτη σε όλη την ΝΑ Ευρώπη, και παράλληλα είναι και ένας οραματιστής του αγροτικού κόσμου». 

Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, που επίσης παρακολούθησε τη βιβλιοπαρουσίαση τόνισε πως «θα ήθελα δημόσια και να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ό,τι πρόσφερε στον αγροτικό πληθυσμό όλης της χώρας, αλλά και για ό,τι πρόσφερε εδώ στη δική μας περιοχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο του Αρδευτικού του κάμπου της Ξάνθης, επισημαίνοντας τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην υλοποίησή του.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Αλέξανδρος Κοντός στο νέο του βιβλίο, εκτός από τη χάραξη εφαρμοσμένης αγροτικής πολιτικής, προσπαθεί να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα που έχουν σχέση με τον αγροτικό μας τομέα και παράλληλα να επισημάνει τρεις μεγάλες προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει

– Γιατί θα πρέπει να ρίξουμε βαρύτητα στην αγροτική μας πολιτική, όταν η καθαρή πρωτογενής παραγωγή καλύπτει το 4,5% του συνόλου της ονομαστικής Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας;

– Γιατί, ενώ βρίσκουμε αγροτικά προϊόντα από άλλες ευρωπαϊκές και κυρίως τρίτες χώρες, πρέπει να επιμείνουμε στην αύξηση της παραγωγής, στη βελτίωση της ποιότητας και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας;

– Πώς, με δεδομένες τις αρνητικές συνθήκες παραγωγής των αγροτικών μας προϊόντων, μπορεί να στηριχτεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του αγροτικού τομέα της χώρας μας;

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται επίσης αυτούσια η μελέτη για την αγροτική ανάπτυξη της Θράκης, η οποία συντάχθηκε υπό την καθοδήγησή του, για λογαριασμό της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής. Οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις της είναι πολύτιμες για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής για τη Θράκη.

Πηγή: Xanthinea.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό