Κρέμα γλυκιά, αρωματική και ντελικάτη με μαστίχα και φιστίκι Αιγίνης

Κρέμα γλυκιά, αρωματική και ντελικάτη με μαστίχα και φιστίκι Αιγίνης

Βελούδινη κρέμα με μαστίχα και φιστίκι: Ένα δροσερό επιδόρπιο με άρωμα παράδοσης

Ο συνδυασμός της μαστίχας με το φιστίκι είναι διαχρονικός και ακαταμάχητος. Από τα παλιά, κλασικά γλυκά όπως ο χαλβάς, το “υποβρύχιο”, τα λουκούμια και το μαντολάτο, μέχρι τις σύγχρονες εκδοχές όπως μπάρες ενέργειας, επιδόρπια γιαουρτιού ή ροφήματα πρωτεΐνης, τα δύο αυτά υλικά εμφανίζονται συχνά μαζί – και όχι τυχαία.

Η μαστίχα Χίου, με το ξεχωριστό άρωμά της, και το φιστίκι, πλούσιο σε υφή και θρεπτικά στοιχεία, προσφέρουν πολλά περισσότερα από απόλαυση: είναι γεμάτα φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για αρωματική, ανάλαφρη κρέμα που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και ενώνει το φίνο άρωμα της μαστίχας με τη διακριτική τραγανότητα του φιστικιού. Ιδανική για να δροσίσει το καλοκαιρινό σου απόγευμα ή να κλείσει ένα γεύμα με κάτι κομψό και ελαφρύ.

Κρέμα με μαστίχα και φιστίκι

Για 6 ατομικές μερίδες

Υλικά:

  • 1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα (αγελαδινό ή κατσικίσιο)

  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

  • 2 χούφτες φιστίκια (χωρίς κέλυφος), χοντροκομμένα

  • Κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μούλτι τη μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.

  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας, την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

  3. Μόλις το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται καλά (χωρίς να φτάσει σε βρασμό), προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

  4. Μόλις η κρέμα δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα φιστίκια. Ανακατεύουμε απαλά.

  5. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  6. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια.

Μικρά tips:

  • Αν δεν έχεις μαστίχα σε κρυστάλλους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα μαστίχας.

  • Εναλλακτικά, αντί για τη ζάχαρη και τη μαστίχα, μπορείς να λιώσεις στο ζεστό γάλα 2 κουταλιές γλυκό υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας.

Αποτέλεσμα;

Μια κρέμα που συνδυάζει την απλότητα με την αρωματική κομψότητα, γεμάτη μεσογειακό χαρακτήρα και υγιεινά στοιχεία. Θα τη λατρέψουν όλοι — και όχι μόνο οι λάτρεις της μαστίχας!

Με αναφορές από:bovary.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό