Κρήτη:  Αναστάτωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»- Ισραηλινοί τουρίστες αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ηράκλειο, λόγω πολέμου στην πατρίδα τους

Κρήτη: Αναστάτωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»- Ισραηλινοί τουρίστες αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ηράκλειο, λόγω πολέμου στην πατρίδα τους

Παραμένουν στο Ηράκλειο και δεν ταξιδεύουν για την πατρίδα τους οι τουρίστες από το Ισραήλ. Ο λόγος είναι φυσικά οι εξελίξεις στο Ισραήλ και η ανάφλεξη του πολέμου.

Από το πρωί έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με Ισραηλινούς τουρίστες που είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους για το Ισραήλ, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος όμως που ξέσπασε με τις πυραυλικές επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, δημιούργησε τεράστια ανησυχία στους Ισραηλινούς που ήταν να ταξιδέψουν για Τελ Αβίβ.

Παρότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, οι Ισραηλινοί ωστόσο αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν και εγκατέλειπαν μαζικά το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με κατεύθυνση πάλι το Ηράκλειο, επειδή φοβούνται αυτά που γίνονται στην πατρίδα τους.

Για παράδειγμα, στις πρωινές πτήσεις από τα 340 άτομα που επρόκειτο να αναχωρήσουν για Ισραήλ, οι 60 αρνήθηκαν να φύγουν!

Έτσι λοιπόν «χάνουν το εισιτήριο που έχουν ήδη βγάλει για την επιστροφή τους και ξανακλείνουν δωμάτια ξενοδοχείου στο Ηράκλειο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Cretapost o Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης.

Να σημειωθεί πως από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 9 πτήσεις για Ισραήλ.

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό