Κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και δεν το γνώριζε

Κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και δεν το γνώριζε

Η ταλαιπωρία της 41χρονης, στην Κοζάνη, ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε πως κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία της περιοχής για την επέμβαση αφαίρεσης – Τελικά, κατέληξε σε ιδιωτική κλινική 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην Κοζάνη προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της εγκύου που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο.
Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της έκθεσης, παράλειψης προσφοράς βοήθειας ή/και παράβασης καθήκοντος.

Η «Οδύσσεια» της 41χρονης ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε πως κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία της περιοχής για την επέμβαση αφαίρεσης, την οποία τελικά έκανε σε ιδιωτική κλινική, αφού κανένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία (Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας) -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- δεν ανέλαβε την επέμβαση.

Εν τω μεταξύ διερευνάται και το ζήτημα της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κοζάνης και απαιτείται αναισθησιολόγος, καθώς και των ελλείψεων στην συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, υπάρχουν καταγγελίες, που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και διερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες από τη συνεχιζόμενη έλλειψη γιατρών αναισθησιολόγων.

Παράλληλα, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, προχωρά κανονικά η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, έπειτα από εντολή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό