Κυρανάκης: Η συγνώμη σημαίνει διαφορά ηθικής – Πρόταση για δημόσια ακρόαση των Υπουργών

Κυρανάκης: Η συγνώμη σημαίνει διαφορά ηθικής – Πρόταση για δημόσια ακρόαση των Υπουργών

Για ιδεολογική και ηθική ήττα της Αριστεράς σε κάθε επίπεδο έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος τόνισε πως στηρίζει την κυβέρνηση και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την πολιτική προστασία αλλά και για την προετοιμασία όλων των υπουργών που έχουν θέσεις ευθύνης.

Όπως είπε η κυβέρνηση ζήτησε άμεσα συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» από την Αττική.
«Είχαμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα σε κάθε τραγικό γεγονός να λέει ο κόσμος ”μα καλά δεν πρέπει να ακούσουμε και μία συγνώμη’; Τώρα έχουμε έναν πρωθυπουργό που και ζητάει συγνώμη και δίνει αποζημιώσεις.» ανέφερε αρχικά σχολιάζοντας την κατάσταση που επικράτησε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής .

 

Η πρόταση για την πολιτική προστασία

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προχώρησε στην κατάθεση της δικής του πρόταση για την προετοιμασία της χώρας για τα επόμενα καιρικά φαινόμενα, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι, όταν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε νέες καταστροφικές πυρκαγιές. «Πρέπει τώρα έγκαιρα να προετοιμαστούμε για τις φωτιές στο καλοκαίρι. Πρέπει τώρα – έγκαιρα- να αποσαφηνιστεί η αρμοδιότητα για το ποιος πρέπει να αφαιρέσει ή να μεταφέρει τα δέντρα που είναι κοντά στα καλώδια. Είτε έχουμε φωτιές είτε βροχές αποτελεί παγίως ένα πρόβλημα. Πρέπει τώρα να έρθει μία αποσαφήνιση ή μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύνει τα χέρια του ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν τα κονδύλια ώστε να καθαριστούν τα δάση. Πρέπει εγκαίρως να γίνει εκπαίδευση των εποχικών πυροσβεστών αλλά και της ειδικής ομάδας που είχε ανακοινωθεί το περσινό καλοκαίρι που θα προλαμβάνει μία φωτιά πριν εξαπλωθεί.», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,

Επιπρόσθετα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει την ελληνική κοινωνία. «Όλοι θυμόμαστε όταν πέρσι πως η προηγούμενη ηγεσία είχε κλείσει την Εθνική οδό και είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εσείς υπογράφατε ερωτήσεις που λέγατε ότι κάναμε δώρο σε ιδιώτες για να μην αντιμετωπίσουν συνέπειες. Τώρα λοιπόν που αντιμετωπίζουν συνέπειες και πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις και πρόστιμα, πάλι φωνάζετε.», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η πρότασή του για ακρόαση των υπουργών

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης πρότεινε από το βήμα της βουλής προς όλα τα κόμματα όλοι υπουργοί πριν τον διορισμό τους να περνούν από τη διαδικασία της δημόσιας ακρόασης, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό. «Μία πρόταση σε όλα τα κόμματα είναι οι υπουργοί που αναλαμβάνουν μετά τον διορισμό τους να φέρουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή να περνούν από την βάσανο μίας δημόσιας ακρόασης όπως γίνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γίνεται στην αμερικανική Γερουσία, όπως γίνεται σε πολλά κοινοβούλια. Αυτό θα διευκολύνει και τη Βουλή και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον υπουργό να καταλάβει ποια είναι η προετοιμασία που πρέπει να αναλάβει για το δύσκολο έργο», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως η αντιπολίτευση δεν έκανε κάποια πρόταση.

 

«Η αριστερά πέρα από εκλογικά έχει ηττηθεί και ιδεολογικά»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ακόμη πως έχει ηττηθεί «ιδεολογικά και ηθικά» η Αριστερά: «Πάντα η Αριστερά και το ΚΚΕ κατηγορούν τις επιχειρήσεις ότι έχουν κέρδη, ξεχνώντας το γεγονός ότι από αυτά τα χρήματα δημιουργούνται θέσεις εργασίας για απλούς ανθρώπους που πάνε κάθε μέρα στη δουλειά και βγάζουν το ψωμί τους. Πέρα από εκλογικά η Αριστερά έχει ηττηθεί και ιδεολογικά. Το γεγονός ότι ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε μία πρόταση μομφής βάζει την αντιπαράθεση στο επίπεδο του ποιος μπορεί καλύτερα. Ποιος μπορεί καλύτερα στις επενδύσεις, ποιος μπορεί καλύτερα στην οικονομία, στην ασφάλεια, στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Η ιδεολογική σας εμμονή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν το 2015 πως πρέπει να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ. Έρχεται τώρα η Αριστερά να πει ότι μπορεί καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό λέγεται ιδεολογική ήττα. Ηθική ήττα λέγεται και κάτι ακόμη».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό