Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση»

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση»

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Τανάγρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής του 5ου F-16 Viper. Απαντώντας στα «γιουρούσια» του Ερντογάν ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ότι όσοι διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. «Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας».

«Με την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα f-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ης γενιάς οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονές μας, αντί για συμπαραγωγοί, έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, να αποκτήσουν κάποτε τα δικά τους F-16», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στην ΕΑΒ: Είναι πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ, με την ΕΑΒ να ατενίζει το μέλλον της με αυτοπεποίθηση, όπως το θέλησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και δεν είναι μόνο η τελευταία πρόοδος της ΕΑΒ που γεννά αισιοδοξία.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ακόμη: 

Θα το ξαναπώ ότι η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο, όμως μένει πάντα ανοιχτή στη νομιμότητα, τη λογική, τις σχέσεις καλής γειτονίας, την ανάγκη επίλυσης των διαφορών μας γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Και αυτό το δρόμο περιφρουρεί και το αμυντικό μας πρόγραμμα.

Τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις καινούργιες φρεγάτες που ήδη ναυπηγούνται, τη δρομολόγηση προγραμμάτων για νέες κορβέτες, τα ελικόπτερα Ρόμεο, τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς.

Αρκεί να σας πω ότι για τα επόμενα 4 χρόνια προβλέπουμε να δαπανήσουμε 2,5-3,5 δις το χρόνο για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημαντική επένδυση από το υστέρημα του λαού, απαραίτητη όμως τη θωράκιση της εδαφικής μας ακεραιότητας, μια χώρα που βρίσκεται σε μια γεωπολιτικά δύσκολη περιοχή του πλανήτη μας.

Και από την άλλη μεριά σε πείσμα μερικών η χώρα ζωντανεύει και την αμυντική της βιομηχανία. Μην ξεχνάμε και τα ναυπηγεία… παραλάβαμε Ελευσίνα Σκαραμαγκά άθλια κατάσταση – σήμερα αναζωογονήθηκαν…

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό