ΚΥΣEA: Τα μέτρα για τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας με φυσικό αέριο και το σχέδιο για τους ομογενείς

ΚΥΣEA: Τα μέτρα για τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας με φυσικό αέριο και το σχέδιο για τους ομογενείς

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία εξετάστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που έγινε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ανακοινώσεις αναμένονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o κ. Οικονόμου «Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην Ε.Ε και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Τέλος, όσον αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό