Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής : Τοποθέτηση-Πρόταση σχετικά με την έκδοση ανακοίνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής : Τοποθέτηση-Πρόταση σχετικά με την έκδοση ανακοίνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής της 20-09-2021 η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής τοποθετήθηκε στη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και κατέθεσε προς ψήφιση την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, αφενός σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και αφετέρου σε μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα συνδικάτα τους, από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Όμως, καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε.

Καμία ουσιαστική προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν δισταγμοί. Απεναντίας κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή “επιχειρήματα” κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως “έγκριτοι επιστήμονες” για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υπο-στελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, για την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.

Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα αυτά, αξιοποιεί την πανδημία για να επιταχύνει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ξεπέρασε, μάλιστα, κάθε πρόκληση ανακοινώνοντας το νέο ΕΣΥ με νέες συγχωνεύσεις -κλείσιμο νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή, αναστολές και απολύσεις για τους υγειονομικούς, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την πόρτα των νοσοκομείων για τους ιδιώτες. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας πάει χέρι -χέρι με την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Έδωσε αέρα στα πανιά των επιχειρηματιών της Υγείας, που ζητήσανε μάλιστα κι αύξηση της ταρίφας που θα χρεώνουν για τα διαγνωστικά τεστ, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επωμίζονται οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές.

Γι΄ αυτό και κουβέντα δεν βρήκε να πει για όλα αυτά, στα πρόσφατα νέα μέτρα που εξήγγειλε για την πανδημία, κουνώντας για άλλη μια φορά το δάχτυλο στον λαό μας, πετώντας από πάνω της το μπαλάκι της ευθύνης που αποκλειστικά έχει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με τον νόμο για τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό” έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει έναν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

 

Απαιτούμε:

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εξασφάλιση στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.

Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα -δωρεάν- μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους  και ανεμβολίαστους.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, πανεπιστημίων και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αναστολές σύμβασης, στις απολύσεις και στις πειθαρχικές διώξεις».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό