Λέων: Εξωτερική παρέμβαση για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας!

Λέων: Εξωτερική παρέμβαση για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας!

Σε εξωγενή παρέμβαση οδηγούν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας που άφησε το παιδί τετραπληγικό, δήλωσε σήμερα ο Γρηγόρης Λέων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «η εισαγγελία έχει την πλήρη εικόνα, ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το παιδί που πέρασε από πάρα πολλές εξετάσεις στο καρδιαγγειακό του σύστημα. Αυτό μελέτησε ο εισαγγελέας μαζί με τις μαρτυρίες των γιατρών και προέβη στην δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Όταν έχω ένα παιδί που δεν έχει παθολογικά ούτε γενετικά αίτια και γενικά δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό το σοβαρό επεισόδιο, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εξωγενής παρέμβαση. Ήταν ένα υγιές παιδί και κατέληξε με εγκεφαλοπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε παράλληλα πως ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από το περιστατικό, είναι δυνατό να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από την εξωγενή παρέμβαση που εξετάζεται για το παιδί.

«Δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς τι συνέβη γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε και ιατροδικαστικά έχουμε κάποιους περιορισμούς. Όμως αν έχουμε τον ιατρικό φάκελο και τις μαρτυρίες μπορούμε να προσδιορίσουμε περίπου τουλάχιστον τι επηρέασε αυτός ο εξωγενής παράγοντας και να καταλήξουμε σιγά σιγά σε κάποια περιορισμένα ενδεχόμενα που μας δείχνουν εξωτερική παρέμβαση».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό