Λογομαχία Νοτοπούλου με τον Πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (βίντεο)

Λογομαχία Νοτοπούλου με τον Πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (βίντεο)

Αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο campus είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο της περιήγησης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr.

Οι δυο τους είχαν έντονο διάλογο: ο κ. Παπαϊωάννου είπε στην κ. Νοτοπούλου ότι το επιχειρησιακό δεν είναι θέμα του Πανεπιστημίου, «το επιχειρησιακό να το θέσετε εκεί που πρέπει, να το θέσετε εκεί που θέλετε και στη Βουλή. Εδώ εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο». Η κ. Νοτοπούλου απάντησε: «Ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και σήμερα, αλλά είναι ντροπή και κρίμα για το πανεπιστήμιο αυτό που συμβαίνει». «Το πανεπιστήμιο είναι σε υψηλά επίπεδα παντού», ανταπάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.

 

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ ατόμων που παρακολουθούσαν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντιμου και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημίου και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Πάνω από 400 άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα μπροστά στην Καμάρα.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το ΑΠΘ και μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, για αρκετή ώρα θύμιζε  πεδίο μάχης.

Η αστυνομία έβγαλε την «Αύρα», ενώ τα άτομα που είχαν στήσει οδοφράγματα στην Καμάρα, έκαψαν κάδους και φώναζαν στους αστυνομικούς πως θα πεθάνουν.

Τα άτομα, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνέχισαν για αρκετή ώρα τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της Εγνατίας. Η «Αύρα» επιχείρησε αρκετές φορές να διαλυσει το πλήθος.

Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων.

Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Το κομμάτι της οδού Εγνατία που είχε κλείσει, δόθηκε στην κυκλοφορία.

Πηγές: Voria/ProtoThema

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό