Μαγική εικόνα ο πληθωρισμός !;

Μαγική εικόνα ο πληθωρισμός !;

Μαγική εικόνα ο πληθωρισμός;

Τις αυξήσεις τιμών τις ζούμε όλοι και τις πληρώνουμε καθημερινά. Είναι όμως όπως μας τα λένε; Είναι ο πληθωρισμός στην χώρα μας 12%; Λοιπόν, με τα καύσιμα-ενέργεια να έχουν απογειωθεί, με το σουπερμάρκετ να μας καίει και ας είναι Οκτώβριος, αλλά και τις τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα να έχουν πάρει μεγάλη ανηφόρα, θα έλεγε κανείς πως ο πληθωρισμός θα έπρεπε να είναι περίπου στο 25%. Ε, και μάλλον εκεί κοντά πρέπει να είναι και το 12% να είναι εικονική πραγματικότητα. Λοιπόν, σε μας υπάρχει και ο δήθεν αποπληθωρισμός τιμών, οι δήθεν προσφορές και εκπτώσεις. Τόσο έχει το ρεύμα, αλλά παίρνεις και έκπτωση, το ίδιο σε πολλά τρόφιμα και άλλα προϊόντα στα σουπερμάρκετ. Επίσης, κινητά, τηλεοράσεις, άλλες ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές, ξεκινούν από μια τιμή και καταλήγουν σε μείον 20 και 30%. Αυτό είναι ένα τρικ, καθώς τι μας προσφέρει να υπάρχει μια τιμή και να μπαίνει η έκπτωση; Ας πωλούν χωρίς την αναφορά της έκπτωσης, αφού έτσι και αλλιώς, πάντα υπάρχει η έκπτωση και άρα είναι σαν να μην υπάρχει. Ναι, αλλά έτσι, υπολογίζεται ένας ψεύτικος αποπληθωρισμός που μας μπερδεύει, καθώς ουσιαστικά μειώνει τον πραγματικό πληθωρισμός. Δείτε, υπολογίστε, αυξήσεις σε προϊόντα που αγοράζετε και θα σας φανεί πως το 12% που ανακοινώνεται, είναι μια μαγική εικόνα που καμμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα των αυξήσεων που βιώνουμε καθημερινά. Είναι λοιπόν μαγική εικόνα ο πληθωρισμός και απλά μας δουλεύουν όπως συμβαίνει γενικότερα;

Στον ρόλο του μάντη Κάλχα οι εταιρείες ρεύματος

Έτσι όπως έρχονται οι λογαριασμοί ρεύματος, προς το παρόν, καλύτερα ήταν όταν την ρήτρα αναπροσαρμογής μας την φορούσαν κανονικά, παρά τώρα που την ενσωματώνουν στους λογαριασμούς. Επιπλέον, ότι και να λένε στην κυβέρνηση, για το πόσο πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους, αφαιρώντας την επιδότηση, τα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη και μάλιστα με διπλάσιες ή και υπερδιπλάσιες τιμές από τους άλλους. Αφήστε δε που παρακολουθώντας τον επίσημο οργανισμό για την γηραιά ήπειρο, οι τιμές ανακοινώνονται καθημερινά για την επόμενη ημέρα, ενώ στην Ελλάδα, οι εταιρείες ανακοινώνουν τιμές για τον επόμενο μήνα. Έτσι, η πραγματική σήμερα είναι 200-300 ευρώ η μεγαβατώρα και εμείς την πληρώνουμε 500-600. Από την μια το παίζουν μάντης Κάλχας ή και Πυθία και από την θησαυρίζουν, αφού η κυβέρνηση σκοπεύει να ξοδέψει πάνω από 10 δις, από τα δικά μας τα λεφτά, για να «στηρίξει» τους Έλληνες. Άσε δε που παράγουν με μηδενικό σχεδόν κόστος ηλιακή ενέργεια ή ενέργεια από τον αέρα και μας την χρεώνουν σαν παραγωγή από φυσικό αέριο.

Άλλο τα όνειρα και άλλο τα οράματα

Πάντως, ανάπτυξη δεν είναι η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε είσοδο πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ στην ανατολική κυρίως Ευρώπη, ούτε τα αυγά που τρώνε οι ναύτες των μεταφορικών πλοίων που σταθμεύουν στο λιμάνι. Άλλοτε και όχι πολύ μακριά στον χρόνο, το φανταζόμασταν πύλη εισόδου τουριστών και εμπορευμάτων, μάλιστα με τον τεράστιο χερσαίο χώρο που διαθέτει, θα μπορούσε να γίνει τόπος εγκατάστασης παραγωγικών διαδικασιών κοντράροντας άλλα, βόρεια ευρωπαϊκά λιμάνια. Και αν τα είχε όλα αυτά, ας είχε και τον ρόλο αμερικανικής βάσης. Τώρα απλά, μεταφέρει πολεμικό υλικό. Αλλά, τώρα που τα λέμε, στην περιοχή μας, γίνεται πάντα αυτό που θέλουν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και σε μας αφήνουν την διαχείριση, πάντα υπό επίβλεψη. Μην κάνουμε όνειρα, οι ονειροπόλοι δεν είναι οραματιστές. Με τα όνειρα δεν ξυπνάς με ευημερία, με τα οράματα, αν τα πραγματοποιείς, έχεις καλύτερη ζωή.

Τελικά τα ψάρια τους τίναξαν τους αγωγούς;

Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, σε λίγες ώρες ξέραμε ονόματα και διευθύνσεις των τρομοκρατών, τώρα με τους αγωγούς φυσικού αερίου που αντινάχτηκαν στην βόρεια θάλασσα, ούτε καν υποθέσεις δεν ακούμε και αφορούσε το θέμα την ζωή εκατομμυρίων. Στο τέλος θα πουν ότι τα ψάρια τους τίναξαν στον αέρα τους αγωγούς αντιδρώντας στην ανθρώπινη δραστηριότητα που τους μειώνει την ποιότητα ζωής τους. Σε κάθε περίπτωση, πάει στράφι όλη μας η προσπάθεια να σώσουμε τον κόσμο με τα χάρτινα καλαμάκια. Άντε τώρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με χάρτινα καλαμάκια, καθότι με τόσα σουβλάκια που τρώμε στην Ελλάδα, έχουμε ξεπατώσει τα μισά δάση του Αμαζόνιου.

Η εικόνα μόνοι στο αυτοκίνητο με μάσκα θα μας μείνει

Σας το είχε πει ο Ποπολάρος για τον κορώνα, ή θα εξαφανιστεί από μόνος του ή θα τον ξεχάσουμε. Ε, να λοιπόν που τον ξεχάσαμε. Μια γρίπη είναι βρε… Και όλοι όσοι μπήκαν ΜΕΘ και πέθαναν, ε κάποτε θα πέθαιναν, άσε που οι περισσότεροι ήταν μεγάλης ηλικίας, είχαν και πίεση, είχαν και καρδιά, είχαν και άλλα νοσήματα. Μακρινή ανάμνηση που παίρναμε άδεια, από το κινητό για να βγούμε από το σπίτι, που πλέναμε τις συσκευασίες τροφίμων, που βλέπαμε σαν λεπρούς τα κρούσματα… μας έμειναν αμανάτι και τα αποθέματα μασκών στο σπίτι. Ούτε τα πρόστιμα στους συνταξιούχους που δεν εμβολιάστηκαν θα μετρήσουν, σε λίγο θα γυρίσουν στην δουλειά τους και οι ανεμβολίαστοι. Αλλοίμονο στα κορόιδα που περπατούσαν μόνοι τους και πλήρωσαν πρόστιμο. Τι μας έμεινε; Η εικόνα όσων οδηγούσαν μόνοι τους στο αυτοκίνητο και φορούσαν μάσκα, οι περισσότεροι στο …σαγόνι. Α, είναι όσοι έσκουζαν στα κανάλια και τα πήραν σε χρήμα ή σε θέσεις. Πάνε πια οι λοιμωξιολόγοι, τώρα την θέση τους πήραν οι στρατιωτικοί αναλυτές.

Τελικά, τα λεφτόδεντρα υπάρχουν

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο των κοτζαμπάσηδων. Αντί να παίρνουν δάνεια και να χρεώνονται και να βρίσκουν τρόπους να μην τα πληρώνουν, παίρνουν κρατικές ενισχύσεις υπό τον τύπο επιδοτήσεων των τιμών για τα προϊόντα τους, «δανεικά» και αγύριστα και εφαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Άντε τώρα εσύ να πας σε τράπεζα να ζητήσεις δάνειο. Ούτε από την τηλεόραση δεν θα το πάρουν και ας το διαφημίζουν. Χωρίς λόγο; Ε, όχι και χωρίς λόγο… Έχετε ακούσει ποτέ να μιλάνε τα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ, άσχημα για τις τράπεζες; Γιατί, έχετε ακούσει να τα ρίχνουν στην κυβέρνηση; Τελικά, τα λεφτόδεντρα υπάρχουν. Αρκεί να ξέρεις να τα σπείρεις, να τα μεγαλώσεις και να τα τρυγήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό