Μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους «Το Mobile School Ταξιδεύει»

Μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους «Το Mobile School Ταξιδεύει»

630 παιδιά Ρομά και μη Ρομά από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους «Το Mobile School Ταξιδεύει»

Αθρόα η προσέλευση στο σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Αθρόα ήταν η προσέλευση μικρών και μεγάλων στην Ονειρούπολη και στο σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους, ενώ μέχρι και την τελευταία ημέρα έπαιξαν περισσότερα από 630 παιδιά Ρομά και μη Ρομά από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η ομάδα έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και εθελοντές, με διάθεση και ενθουσιασμό συμμετείχανκάθε μέραστην μεγάλη  γιορτή της Ονειρούπολης.Τα παιδιά περνούσαν τον χρόνο τους δημιουργικά και διασκεδαστικά, συμμετέχοντας δωρεάν σε δράσεις όπως: ενεργητικά παιχνίδια, μαθηματικά παιχνίδια, διαγωνισμούς ορθογραφίας, συζητήσεις για την προσωπική υγιεινή, την σωστή διατροφή, ζωγραφίζοντας, παίζοντας μαγνητικά επιτραπέζια κ.ά.Οι γονείς έδειχναν έντονο ενδιαφέρον ζητώντας να μάθουν πληροφορίες για το έργο και την χρηματοδότησή του, ενώ τα παιδιά έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με αναμνηστικό αυτοκόλλητο του έργου! Πολλά από αυτά έρχονταν  δύο και τρεις φορές αφού «δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν» όπως μας έλεγαν οι γονείς τους!

Επίσης δάσκαλοι, καθηγητές από όλη την Ελλάδα αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται σε παραρτήματα Ρομά ζητούσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα του έργου, ενώ εξέφραζαν έντονο το ενδιαφέρον τους η δράση να πάει έστω και μία ημέρα στην πόλη τους.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το MobileSchool από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό