ΜΑΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ : «Το περιστατικό στο 1ο ΕΠΑΛ αναδεικνύει την επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της σχολικής στέγης»

ΜΑΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ : «Το περιστατικό στο 1ο ΕΠΑΛ αναδεικνύει την επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της σχολικής στέγης»

Με αφορμή την εισροή υδάτων στο 1ο ΕΠΑΛ από τη βροχόπτωση και την διακοπή μαθημάτων, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μάινας Κώστας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων έχει αποτελέσει για την παράταξη μας «Σύμπραξη Προοπτικής» μέγιστη προτεραιότητα δημοτικής πολιτικής. Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες και παρεμβάσεις μας, εξακολουθεί να υφίσταται μείζον πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Έλλειψη σχολικής στέγης, η παντελής απουσία προγραμματισμού για την ανέγερση νέων, κακώς συντηρημένα κτίρια και τραγικές συνθήκες λειτουργίας, συνθέτουν την  σημερινή σχολική πραγματικότητα του Δήμου Κομοτηνής.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ. Γκαράνη αποδεικνύεται συνεχώς κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί για ακόμη μια χρονιά τα προβλήματα που η δική της απραξία δημιούργησε.

Επικοινώνησα με την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ, για να ενημερωθώ για τους λόγους που διεκόπησαν μαθήματα λόγω της βροχής, την ώρα που μετρούμε μόλις λίγους μήνες από την ολοκλήρωση, και παραλαβή, από την Δημοτική Αρχή, έργου για την μόνωση και την στεγανοποίηση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Οι πρώτες βροχοπτώσεις οδήγησαν στην διακοπή των μαθημάτων λόγω εισροής υδάτων με κίνδυνο και για τον εξοπλισμό του σχολείου, ενώ όλοι οι χώροι των εργαστηρίων παραμένουν κλειστοί.

Με το παράδειγμα του 1ου ΕΠΑΛ να αποδεικνύει ότι οι απαραίτητοι έλεγχοι δεν γίνονται ή δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, να προβούν άμεσα σε αυτούς, ώστε να προλάβουμε παρόμοια περιστατικά ενόψει του χειμώνα.

Μπορεί να επαναλαμβανόμαστε στο αίτημα προς την δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την ανάληψη των ευθυνών της απέναντι στους πολίτες σε μείζονα για την καθημερινότητά τους προβλήματα, δεν γίνεται όμως να πράξουμε διαφορετικά και να μείνουμε αμέτοχοι, στην επανάληψη των ίδιων προβλημάτων που εμφανίζονται, δεν επιλύονται και αντιμετωπίζονται, αν αντιμετωπιστούν, με λύσεις επιπόλαιες και παροδικές».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό