Μαίρη Παϊτέρη – Συνέντευξη στην Θρακική Αγορά

Μαίρη Παϊτέρη – Συνέντευξη στην Θρακική Αγορά

«…δεν θα μπορούσε να υπάρχει συναίσθημα και ψυχή χωρίς καλλιτεχνική αρτιότητα !»

Η Μαίρη Παϊτέρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Ήρθε σε άμεση επαφή με τη μουσική και μπήκε στον χώρο του τραγουδιού από πολύ μικρή ηλικία, καθώς κατάγεται από μουσική οικογένεια! ΄

Αυτοδίδακτη, αλλά με ένα πολύ δυνατό και αξιοθαύμαστο μουσικό background στη φαρέτρα της, έχοντας ήδη αναπτύξει την προσωπική καλλιτεχνική της ματιά και κουλτούρα, η Μαίρη Παϊτέρη ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι το 2017.

Συνεργάζεται με τον μαέστρο Μανώλη Παλαιολόγου, γιο του γνωστού και μοναδικού δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Παλαιολόγου, που της εμπιστεύθηκε τραγούδια του.

Ο πιο πρόσφατος καρπός αυτής της πολύ ξεχωριστής καλλιτεχνικής συνάντησης είναι το τραγούδι “Χωρίς Ψυχή” σε στίχους Ρένας Βασίλειου!

Μαίρη, σε καλωσορίζουμε στην Θρακική Αγορά! Συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του τραγουδιού σου «Χωρίς Ψυχή». Πότε ηχογραφήθηκε το κομμάτι και ποιοι έγραψαν τη μουσική και τους στίχους;

Καλώς σας βρήκα! Σας ευχαριστώ πολύ! Το ‘’Χωρίς Ψυχή’’ ηχογραφήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή γιατί είναι σε μουσική Μανώλη Παλαιολόγου, γιου του γνωστού μάγου του μπουζουκιού Γιάννη Παλαιολόγου και σε στίχους της Ρένας Βασίλειου η οποία έχει γράψει και το ‘’Γαμώ την καλοσύνη μου’’ σε σύνθεση Παναγιώτη Στεργίου και ερμηνεία Ζαφείρη Μελά!

 

Ετοιμάζεις νέο άλμπουμ που θα περιλαμβάνει και το κομμάτι «Χωρίς Ψυχή»;

Το ‘’Χωρίς Ψυχή’’ κάνει την πορεία του με επιτυχία και ετοιμάζω έτσι κι αλλιώς καινούργια πράγματα δισκογραφικά!

 

Μίλησέ μας λίγο για τον τρόπο που δουλεύεις κάθε καινούργιο κομμάτι σου.

Κάθε καινούργιο κομμάτι πρέπει να με αγγίξει στην ψυχή μου για να το διαλέξω! Έπειτα διαβάζω τους στίχους με προσοχή και αφού το κάνω δικό μου αφήνω το συναίσθημα να βγει στις νότες του τραγουδιού ερμηνεύοντας το!

 

Ποιες γυναικείες φωνές σε αγγίζουν περισσότερο; Ποιες είναι οι αγαπημένες σου τραγουδίστριες;

Είναι πολλές οι γυναικείες φωνές που με αγγίζουν! Ενδεικτικά θα αναφέρω ….Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μαρινέλλα,Αλεξίου, Γλυκερία…..

 

Τι σκέφτεσαι όταν τραγουδάς;

Μπαίνω μέσα στην ιστορία του στίχου και νιώθω τη μουσική! Γίνομαι ένα με το τραγούδι για να μπορέσω να μοιραστώ τα συναισθήματα με τον κόσμο!

 

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα: η καλλιτεχνική αρτιότητα ή το να βγαίνει το συναίσθημα σε ένα κομμάτι;

Φυσικά ο συνδυασμός και των δυο! Δεν θα μπορούσε ένα τραγούδι να έχει μόνο καλλιτεχνική αρτιότητα, χωρίς να έχει ψυχή και συναίσθημα. Το ίδιο αντίστοιχα… δεν θα μπορούσε να υπάρχει συναίσθημα και ψυχή χωρίς καλλιτεχνική αρτιότητα! Δεν θα ήταν εφικτό να το ακούσει κάποιος!

 

Ποια είναι η ως τώρα καλλιτεχνική πορεία της Μαίρης Παϊτέρη;

Ξεκίνησα περίπου πριν 4 χρόνια την καλλιτεχνική μου πορεία ! Δούλεψα σε κάποιες μουσικές σκηνές και σε διάφορα οικογενειακά μαγαζιά. Πριν 1 μισή περίπου χρόνο ήρθε το πρώτο μου τραγούδι το ‘’Άκου με‘’ σε σύνθεση Μανώλη Παλαιολόγου και στίχους Ελπίδας Μόσχου. Πριν από ένα χρόνο βγήκε το ‘’Μείνε για πάντα’’ σε σύνθεση Μανώλη Παλαιολόγου και στίχους Αναστασίας. Και φυσικά το ‘’Χωρίς ψυχή’’, ενώ έχω κάνει και αρκετά covers αγαπημένων τραγουδιών.

 

Εμφανίζεσαι πουθενά αυτόν τον καιρό ζωντανά;

Τώρα που ανοίγουν ξανά τα μαγαζιά, θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις εμφανίσεις. Μπορείτε να ενημερώνεστε στην επίσημη σελίδα μου στο fb https://www.facebook.com/mairipaiteriofficial

 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει μέχρι σήμερα;

Η καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει μέχρι σήμερα ήρθε από τον Μαέστρο μου Μανώλη Παλαιολόγου στην αρχή που με άκουσε και με εμπιστεύθηκε ….. Να τραγουδάω πάντα με την ψυχή μου!

 

Ποιο ήταν το πιο κολακευτικό σχόλιο που σου έκαναν ποτέ για την ερμηνεία σου;

Δεν ήταν καν σχόλιο! Ήταν αντίδραση! Όταν είδα κάποιον γνωστό να δακρύζει την ώρα που ερμήνευα το ‘’χωρίς ψυχή’’ acappella πριν ακόμα βγει! Το ίδιο και τη Ρένα Βασιλείου! Την είδα να δακρύζει όταν της το τραγούδησα για πρώτη φορά! Πιστεύω ότι το να βλέπεις ότι αγγίζεις τον άλλον, με την ψυχή που δίνεις στο τραγούδι, είναι πολύ καλύτερο από ένα σχόλιο!

 

Ευχόμαστε καλή πορεία στο τραγούδι και γενικά σε ό,τι κάνεις γιατί χρειαζόμαστε καλές λαϊκές φωνές σαν της Μαίρης Παϊτέρη.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ωραία συνέντευξη και που δίνετε βήμα στους καλλιτέχνες να ακουστούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

 

Μαίρη Παϊτέρη – Χωρίς Ψυχή/Mairi Paiteri – Xoris Psixi

 

Μαίρη Παϊτέρη – Άκου με – Official Audio Music

 

Μαίρη Παϊτέρη-Μείνε για πάντα/Mairi Paiteri-Meine gia panta

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό