Μάνος Δασκαλάκης: Με ποιους τα βάζει στη μήνυση που κατέθεσε

Μάνος Δασκαλάκης: Με ποιους τα βάζει στη μήνυση που κατέθεσε

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες ο Μάνος Δασκαλάκης με αφορμή το άνοιγμα της οικίας στην οδό Μπιζανίου από τους δικηγόρους των συγγενών της 69χρονης σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα.

Στην μήνυση αναφέρονται τα εξής:

«Η σχολική αυτή τσάντα περιέχει έγγραφα (ζωγραφιές κλπ), τα οποία η κα Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διεξάγει την τακτική κυρία ανάκριση για το θάνατο της κόρης μου, έχει ζητήσει μέσω του συνηγόρου μου, να τα παραδώσω στην πραγματογνώμονα προκειμένου η τελευταία να αποφανθεί για τα ζητήματα που η κα Ανακρίτρια της έχει θέσει με την υπ’ αριθ. 231/2022 Διάταξή Της» αναφέρει στην μήνυση του επισημαίνοντας ότι εχτές το βράδυ είχε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Δημήτρη Καράμπελα, επικοινωνία με τον εκ των δικηγόρο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Κωνσταντίνο Λέων προκειμένου σήμερα το πρωί να του παραδοθεί η τσάντα.

Στη συνέχεια της μήνυσης του ο Δασκαλάκης επισημαίνει ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Λέων για να πληροφορηθεί ότι η τσάντα είχε εξαφανιστεί…! «Σήμερα και περί ώρα 09:50’, σε επικοινωνία που είχε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου τον ανωτέρω, ο κος Λέων τον ενημέρωσε ότι η τσάντα αυτή δεν υπάρχει πλέον εντός του ακινήτου. Κατά ταύτα, ως πατέρας της αποθανούσης και ως συνιδιοκτήτης με την Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα της ανωτέρω σχολικής τσάντας, μηνύω και ζητώ τη νόμιμη τιμωρία όσων το χρονικό διάστημα μεταξύ της 15:30’ της 27-5-2022 και της 9:53’ της σήμερον (28-5-2022) εισήλθαν στο παραπάνω ακίνητο και αφαίρεσαν με σκοπό να την ιδιοποιηθούν παράνομα την παραπάνω σχολική τσάντα.

Εις βάρος μου τελέστηκε επίσης και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων διότι όσοι εισήλθαν στο παραπάνω ακίνητο και αφαίρεσαν την τσάντα, απέκρυψαν έγγραφα των οποίων δεν ήταν κύριοι, έχοντας σκοπό να με βλάψουν με την απόκρυψη αυτών των εγγράφων, επί των οποίων εγώ έχω δικαίωμα, κατά τις διατάξεις του αστικού δικαίου, να ζητήσω την παράδοσή τους».

 

Το χρονικό

Προχθές Παρασκευή στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει πέντε συγγενείς της Ευγενίας Κούτρα ζητώντας να τους παραδοθούν από τους Δασκάλακη-Πισπιρίγκου τα κλειδιά του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του ακινήτου της Μπιζανίου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα. Ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής, ακριβώς στις 15.30, οι δυο δικηγόροι (Θεοδωρόπουλος και Λέων) παρουσία κλειδαρά μπήκαν στο ακίνητο της Κούτρα και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου φέρεται να  βρισκόταν η τσάντα αλλά και παιχνίδια των νεκρών παιδιών της οικογένειας. Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Θεοδωρόπουλος με τη βοήθεια κλειδαρά προφανώς άνοιξε και την πόρτα του δεύτερου ορόφου καταγράφοντας πλάνα μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό