Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Νά ‘σαι καλά λαέ της Θράκης”! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Νά ‘σαι καλά λαέ της Θράκης”! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το ευχαριστώ της στο λαό της Κομοτηνής αλλά και όλης της Θράκης, που το βράδυ Παρασκευής γέμισε το Δημοτικό Στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει τη συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», εξέφρασε η κόρη του μεγάλου συνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ως γνωστόν, η συναυλία είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό από την Περιφέρει Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συνέπεσε με τον θάνατο του τεράστιου μουσικοσυνθέτη την Πέμπτη.  Αρχικά, λόγω και του 3μερου εθνικού πένθους που κήρυξε η Κυβέρνηση, τέθηκε ζήτημα αναβολής της,  αλλά τελικά η επιθυμία της κόρης του αείμνηστου Μίκη ήταν να πραγματοποιηθεί κανονικά, για να τιμηθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο η μνήμη του. Όπως και έγινε, με την ίδια να δίνει το παρόν και να καταχειροκροτείται, ενώ τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Πριν την έναρξη της συναυλίας αναγνώστηκε επιστολή της, μέσω της οποίας η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε ότι «θα υπηρετήσει την υπόσχεση που έδωσε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της με μία εμβληματική συναυλία ύστατου χαιρετισμού όπως ο ίδιος επιθυμούσε» αλλά και ότι «θα παραμείνει πιστή στο χρέος της απέναντι στην τελευταία επιθυμία του πατέρα της». Η ίδια πάντως με ανάρτηση της στο facebook ευχαρίστησε θερμά τον λαό της Κομοτηνής αλλά και της Θράκης, για την παρουσία του στη συναυλία και την αναγνώριση του ανεπανάληπτου έργου του πατέρα της Μίκη.

 

Η ανάρτηση της κ. Θεοδωράκη:

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια.  Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!  Τι να καταφέρουν;

Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη. Νά ‘σαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!  Μας εκτόξευσες.

Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του.

Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά.  Νά ‘σαι καλά λαέ της Θράκης!

Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά. Νά ‘σαι καλά λαέ της Θράκης!

Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου. Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!

Με τσιμπούν τα τσιμπούρια.  Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου…  Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν.  Βασανιστικά παράσιτα.  Κάνω υπομονή. Καληνύχτα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό