Μαθητές από Ουγγαρία και Ιταλία στο 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής μέσω Erasmus

Μαθητές από Ουγγαρία και Ιταλία στο 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής μέσω Erasmus

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Let’s STEM together” υποδεχτήκαμε στην πόλη μας και στο σχολείο μας τους εταίρους μας από το Fano της Ιταλίας και το Rackeve της Ουγγαρίας από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2022.
Οι φιλοξενούμενοί μας παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες από τμήματα της Ε’ Δημοτικού πάνω στην εφαρμογή της ρομποτικής και του προγραμματισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε διαγωνισμούς ρομποτικής και διαδραστικά συμμετείχαν και αυτοί σε ρομποτικές κατασκευές. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και παρακολούθησαν την αναπαράσταση παραδοσιακών εθίμων της Καθαρά Δευτέρας.
Επίσης, γνώρισαν από κοντά τη Δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου, την οποία η ομάδα μας επέλεξε ως Γυναίκα της Επιστήμης, πάνω στη δράση και ζωή της οποίας θα βασίσουμε τη συγγραφή του e-book που θα προκύψει στο τέλος του προγράμματος. Η Δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία από τη δουλειά και την επιστήμη της στους εταίρους μας, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την προσωπικότητα και το έργο της.
Για άλλη μια φορά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο διδασκόντων και τη διεύθυνση του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στους συνεπείς και εργατικούς μαθητές μας και τους γονείς τους που πάντα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας. Ευχαριστούμε, τέλος, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμαρχο Ιωάννη Γκαράνη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στράτο Τσακιρίδη, όπως και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τον Διευθυντή Κωνσταντινίδη Μαρίνο για τη στήριξή τους στην όλη μας αυτή προσπάθεια.
11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό