Μαθητές της Αλεξανδρούπολης προωθούν την οικολογία & την οικονομία στα σχολεία !

Μαθητές της Αλεξανδρούπολης προωθούν την οικολογία & την οικονομία στα σχολεία !

Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Λεονταρίδειο συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά τη δράση ανακύκλωσης τηγανέλαιων δηλαδή λαδιών φυτικής προέλευσης που έχουν χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα οποιασδήποτε τροφής.

Δεν πετάμε τα τηγανέλαια γιατί:

Δημιουργούν προβλήματα στις αποχετεύσεις και στα σπίτια και στο δίκτυο της πόλης.
Όταν καταλήξουν στο βιολογικό καθαρισμό στερούν από τους μικροοργανισμούς που αποικοδομούν τη νεκρή οργανική ύλη το απαραίτητο οξυγόνο για να δράσουν.
Αν πεταχτούν στη χωματερή καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και ρυπαίνουν τα υπόγεια νερά ενώ και τα σκουπίδια γίνονται πιο εύφλεκτα.

Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια γιατί:

Τα τηγανέλαια μετατρέπονται σε βιοντίζελ, ένα είδος βιοκαύσιμου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του είτε αναμιγμένο σε διάφορες αναλογίες με το πετρέλαιο. Είναι κατάλληλο για τη θέρμανση κτηρίων ή για την κίνηση οχημάτων. Έτσι συμβάλλουμε στην μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου.
Το παραγόμενο καύσιμο είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον αφού ελευθερώνει στο περιβάλλον:
λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τα συμβατικά υγρά καύσιμα.
λιγότερη αιθάλη
λιγότερο διοξείδιο του θείου
Η ανακύκλωση τηγανέλαιων είναι ανταποδοτική! Το οικονομικό όφελος από την ανακύκλωση δυο τόνων τηγανέλαιων, έχει χρησιμοποιηθεί από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Λεονταρίδειο, για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων λαμπτήρων φθορισμού με λάμπες LED που καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και αποδίδουν καλύτερο φωτισμό.

Στόχος του σχολείου είναι η συλλογή 1.5 με 2 τόνους τηγανέλαιων κάθε σχολικό έτος , που αντιστοιχεί σε 700 λίτρα πετρελαίου για το σχολείο.

Μπορεί ο καθένας από εμάς να βοηθήσει και να συλλέξει από φίλους, γείτονες και συγγενείς και το μεταφέρει στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Λεονταρίδειο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο 2551028343.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό