Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής επισκέφτηκαν το Μουσείο Καραθεοδωρή

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής επισκέφτηκαν το Μουσείο Καραθεοδωρή

Ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο των μαθηματικών, της ιστορίας, των βραβείων Νόμπελ και όχι μόνο απήλαυσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της δευτέρας Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Μουσείο που υλοποιεί η μουσειοπαιδαγωγός πληροφορικός, Χαρά Μαρκουλάκη.
Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους και συγκεκριμένα τις φιλολόγους, Κική Παιδαράκη και Έλενα Χατζηγιαννάκη και τους μαθηματικούς, Ανδρέα Λύκο και Μιχάλη Πόζο. Πριν την επίσκεψη στο Μουσείο είχαν δουλέψει με τους εκπαιδευτικούς πάνω σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό που τους είχε δοθεί και όπως εξήγησαν συνδέουν το πρόγραμμα με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων που είναι η 18η Μαΐου.
Μοιραστήκανε τον προβληματισμό των παιδιών, την αγάπη τους για τα μαθηματικά αλλά και τις απορίες τους για τον σπουδαίο μαθηματικό που απαντήθηκαν εύστοχα από την κ. Μαρκουλάκη. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και το Τσανάκλειο Μέγαρο.
Μαζί ήταν η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Κατερίνα Σχοινά.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό