Μαθητές του ΣΔΕ Κομοτηνής ενημερώθηκαν για το Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής

Μαθητές του ΣΔΕ Κομοτηνής ενημερώθηκαν για το Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής

Μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/3)  ενημερωτική δράση και ευαισθητοποίησης από στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής και του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα, στη δράση ενημέρωσης συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός του ξενώνα Κυριακή Ανδρούτσου και η κοινωνική λειτουργός του συμβουλευτικού κέντρου Έφη Γουντουδάκη αντίστοιχα. Οι σύμβουλοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους-ες των ΣΔΕ και τους παρευρισκόμενους καθηγητές για το δίκτυο κατά της βίας των γυναικών, και ειδικότερα για τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα και του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Στο τέλος της παρουσίασης η κ. Ανδρούτσου και η κ. Γουντουδάκη δέχθηκαν κι απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν σχετιζόμενες με τον τρόπο υποστήριξης μιας γυναίκας από τις παραπάνω Δομές, για το σημαντικό ρόλο της δικτύωσης με καίριους φορείς, όπως το Νοσοκομείο και η Αστυνομία, καθώς και για την σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης όλων μας στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό