Με 50.000 ευρώ έλυσαν τον αρραβώνα των παιδιών τους

Με 50.000 ευρώ έλυσαν τον αρραβώνα των παιδιών τους

Μια οικονομική συμφωνία, πολύ διαφορετική από όσες γίνονται καθημερινά, επιτεύχθηκε στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Τα μέλη δυο οικογενειών συμφώνησαν για τη διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους, 14 ετών το κορίτσι και 17 ετών το αγόρι.

Σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία διαμεσολαβητή, επήλθε συμφωνία για να τη διάλυση του αρραβώνα.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν μπορούσαν να είναι πλέον μαζί και οι δυο οικογένειες αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάλυση του αρραβώνα σύμφωνα με τα έθιμά τους.

Μετά από διαπραγμάτευση, η οικογένεια του αγοριού αποζημίωσε με 50.000 ευρώ την οικογένεια του κοριτσιού και η συμφωνία επισφραγίστηκε στο δρόμο, με τα κινητά να καταγράφουν τις στιγμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonotanews, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε τέτοια περίπτωση, τα τελευταία χρόνια στο Αλιβέρι.

Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο των Ρομά που σήμερα τηρούν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ουσιαστικά τα χρήματα δίνονται για την απώλεια της παρθενίας και η διάλυση γίνεται δημόσια.

Στο παρελθόν, μαζευόντουσαν οι οικογένειες σ’ ένα κοντινό πάρκο και έκλειναν τη συμφωνία παρουσία της γειτονιάς.

Στην εποχή των social media, η συμφωνία έγινε on camera και ανέβηκε στο διαδίκτυο ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος ότι το ζευγάρι δεν είναι πλέον μαζί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό