Με αναμμένες μηχανές οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία

Με αναμμένες μηχανές οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία

Στις επάλξεις βρίσκονται οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας ήδη τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου, Χρήστος Τσίλιας, «όλοι οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται στις πλατείες των χωριών τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα και η συμμετοχή είναι μεγάλη».

Σε ότι αφορά μάλιστα το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων από τους εκπροσώπους του κλάδου, ο κ. Τσίλιας ξεκαθαρίζει ότι «μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε για το πότε θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις».

Στο… πόδι και ο Λαγκαδάς

Λύση στα προβλήματα επιβίωσης που τονίζουν πως αντιμετωπίζουν, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του αυξημένου κόστους παραγωγής, αλλά και της διαδικασίας αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων), επιζητούν και οι αγρότες της περιοχής του Λαγκαδά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο GRTimes ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαγκαδά, Γιάννης Θεοδωρίδης, «περιοδεύουμε στα χωριά και συζητούμε με τους αγρότες, κάτι που θα κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας».

Σε ότι αφορά το άμεσο μέλλον, ο κ. Θεοδωρίδης ξεκαθαρίζει ότι «ανάλογα με τη συμμετοχή των αγροτών, θα κινηθούμε και εμείς. Έχουμε στο μυαλό μας να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις».

Ζυμώσεις και σε Σέρρες, Πέλλα για νέες κινητοποιήσεις

Συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Μέσα στην ημέρα θα έχουμε γενική συνέλευση όλοι οι αγρότες, προκειμένου να αποφασίσουμε το πως θα κινηθούμε στο άμεσο μέλλον» τόνισε σχετικά σε δήλωσή του στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών του Νομού Σερρών, Στέργιος Λίτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος μετέφερε στο GRTimes ότι «σήμερα θα πραγματοποιήσουμε τοπικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε νέες κινητοποιήσεις».

Όλα τα αιτήματα των αγροτών

Στο σύνολό τους, τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, τη μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές και, τέλος, με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό