Με εντολή ανακρίτριας θα ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας για το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί της

Με εντολή ανακρίτριας θα ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας για το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί της

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Με εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας, ανοίγει το μνήμα, όπου είναι θαμμένη η 9χρονη, προκειμένου οι Αρχές να πάρουν το τάμπλετ, που τοποθετήθηκε με το παιδί κατά την ταφή του.

Στο μεταξύ, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε στις 11 το πρωί ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες νοσηλείας του άτυχου κοριτσιού.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

 

Στο μεταξύ, αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο εκπρόσωπός της, ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει τύχη να γίνει αποδεκτή.

 

Αυτό ουσιαστικά ξεκαθάρισε η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, μιλώντας για την πρόθεση της προφυλακισμένης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της.

 

Όπως αιτιολόγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «πριν από τρεις ημέρες απολογήθηκε και δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί της γι’ αυτό και της επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση, που είναι το έσχατο μέσο». Και εξήγησε: «Για να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο αίτημα θα πρέπει να έχουμε νέα στοιχεία. Από την πλευρά της κατηγορουμένης ή από την ποινική δικογραφία θα πρέπει να έχουν προκύψει νέα στοιχεία που να δικαιολογούν την άρση της κράτησής της και να την αποσυνδέουν από την κατηγορία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό