Με επιτυχία η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κομοτηνή στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II»

Με επιτυχία η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κομοτηνή στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II»

Aπό τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II»

Με επιτυχία η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κομοτηνή  στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβρη του 2021

 

Δεν θα μπορούσε να λείπει το Χαμόγελο του Παιδιού, αυτή η οργάνωση που δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις,  από αυτή την πανστρατιά των κοινωνικών φορέων που πραγματοποιούν δράσεις για την πανδημία του κορονοϊού, οι οποίες έχουν οφέλη για τους πολίτες σε πολλαπλά επίπεδα και πέραν αυτού της υγείας που είναι το πρωταρχικό.

Έτσι «Το Χαμόγελο του Παιδιού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II», πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στην Κομοτηνή την Τρίτη  από τις 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.200.000 ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι πόροι είναι 85% ευρωπαϊκά κονδύλια και το υπόλοιπο 15%, από εθνικούς πόρους. «Οι ευχές όλων των εταίρων που συμμετέχουν είναι να πάρει παράταση, καθώς πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ. Καραθεοδωρή», Αθανάσιος Λάπατας.

Όπως τόνισε ο κ. Λάπατας στην Κομοτηνή είχε ξεκινήσει με την παρουσία τότε μιας μονάδας Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», όπου προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα σε πολλά παιδιά που εξετάστηκαν από Γιατρούς της Μονάδας.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας  της περασμένη Τρίτης, τελούσε  υπό  την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και το «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επίσης, τη δράση υποστήριξαν  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Η εθελοντική αιμοδοσία διενεργήθηκε στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές αιμοδότες εδώ και μέρες είχαν την ευκαιρία  να καλέσουν στο τηλέφωνο 2510 232 616 (καθημερινά 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.) για τον προγραμματισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία, εμπεδώνοντας έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας για την αιμοδοσία.
Η συγκεκριμένη  δράση αποτελεί μέρος του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”,  με βασικούς δικαιούχους το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch – Βουλγαρία, το Regional Department of Education – Blagoevgrad – Βουλγαρία, τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ και επικεφαλής δικαιούχο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει την επιτυχή υλοποίηση του έργου « INTERSYC II – συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 μέσα από την υλοποίηση μιας σειρά δράσεων όπως είναι :

  •  οι Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε στενή συνεργασία  με δημόσιες αρχές όπως Δήμοι και Δημόσια Νοσοκομεία και στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • η Παροχή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και οικογενειών μέσω της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης 116111 και της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 τις οποίες λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 24/7 , 365 ημέρες με εξειδικευμένους ψυχολόγους,
  • τα Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς & σχολικούς ψυχολόγους με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο δράσης γύρω από τον Covid-19 και τις ιογενείς λοιμώξεις προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν μαθητές, γονείς και άλλους επαγγελματίες στις σχολικές κοινότητες με τον κατάλληλο τρόπο.

Στόχος του «INTERSYC II» είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά σε διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε περισσότερα από 6.500 παιδιά που ζουν σε διασυνοριακές περιοχές μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II».

Τίποτα δεν σταματά το Χαμόγελο του Παιδιού, αυτήν την κορυφαία και υπόδειγμα  δομή της Ελλάδας, που λειτουργεί άριστα μέσα στην διαφάνεια με πολλούς εθελοντές βοηθώντας παιδιά που έχουν ανάγκη, αξιοποιώντας στο έπακρο τους πολύτιμους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Φυσικά το αποτέλεσμα είναι πάντα το καλύτερο όταν υπάρχουν και τα εύηκοα ώτα από την Αυτοδιοίκηση, τα Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, με στόχο την άριστη συνεργασία μεταξύ τους και ένα λαμπρό αποτέλεσμα συνέργειας δυνάμεων για τα παιδιά και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ειδικά τώρα σε αυτές τη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό