Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα που αρμόζει στην ηρωική επέτειο του ΟΧΙ, γιορτάστηκε και φέτος στην Κομοτηνή η 28η Οκτωβρίου.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση ήταν αρκετός εκμεταλλευόμενος και την σχεδόν καλοκαιρινή μέρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, και ακολούθησε η παρέλαση. Μπροστά από τους επισήμους πέρασαν οι σύλλογοι της πόλης και μετά τα σχολεία και ο Ελληνικός στρατός, Την φετινή παρέλαση  έκλεισαν οι δόκιμοι Αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων, που τους ακολούθησε μηχανοκίνητο άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούμενο από μηχανές και αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις αλλά αυτές που ξεχώρισαν ήταν των θρησκευτικών ηγετών της Κομοτηνής. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέφερε : «Η μεγάλη αυτή θρησκευτική και εθνική γιορτή, μας θυμίζει μια μεγάλη αλήθεια την οποία θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε, να ενστερνιστούμε αλλά και να την ζήσουμε. Οι ήρωές μας με την πίστη τους στον Θεό, με την ταπείνωσή τους, αλλά και την αποφασιστικότητα το θάρρος και την εντιμότητά τους, οι λίγοι νίκησαν τους πολλούς, την ιταμότητά και τον ανόητο εγωισμό τους» ανέφερε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής υπενθυμίζοντας πως «έτσι και εμείς. Σήμερα, σε χρόνια που δυστυχώς διαιρούμαστε, και οι πολλαπλοί εγωισμοί έρχονται να χαλάσουν την ενότητα και την σύμπνοιά μας, καλούμαστε να μαθητεύσουμε από το ήθος των πατέρων και των ηρώων της πίστεως και του Έθνους μας» για να ευχηθεί χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες.

Ενώ από την άλλη μήνυμα ειρήνης και ομόνοιας έστειλε και ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ.Τζιχάντ Χαλήλ καλώντας μάλιστα τους νέους να μην ξεχνούν την σημερινή επέτειο. «Το ΟΧΙ είναι ηρωισμός και περηφάνεια» ανέφερε καλώντας μας «να είμαστε πάντα με το δίκαιο» ευχόμενος Χρόνια πολλά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό