Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες Φαναρίου! (φωτος)

Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες Φαναρίου! (φωτος)

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Ο φακός μας κατέγραψε ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας

Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες Φαναρίου αυτές τις μέρες, με το φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες να μην περιορίζεται μόνο στην περιοχή μας, αλλά να εντοπίζεται και αλλού στην Ελλάδα, όπως διαβάσουμε σε σχετικά δημοσιεύματα.


Ο φακός μας κατέγραψε αυτές τις μέρες τη μεγάλη συγκέντρωση σε ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας, που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό των μπανγκαλόου του Δήμου Κομοτηνής στο Φανάρι. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην ακτή, ενώ ορισμένα παρασύρονται από τα κύματα και ξεβράζονται. Η εμφάνιση μεδουσών παρατηρείται κατά περιόδους και μάλιστα τα προηγούμενα καλοκαίρια μέδουσες διαφόρων ειδών είχαν κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες, και στην περιοχή μας, προκαλώντας τότε φόβο στους λουόμενους. Η παρουσία πληθυσμών μεδουσών είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η θερμοκρασία των νερών, αλλά και η τροφή που βρίσκουν στις θάλασσες, όπως επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες.

Το φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών ήδη απασχολεί τη Ρόδο, το Ναύπλιο και πρόσφατα και το παραλιακό μέτωπο του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά για την Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του voria.gr, πρόκειται για μέδουσες της οικογένειας
Aurelia Aurita.

Οι συγκεκριμένες μέδουσες είναι διάφανες με λίγο γαλάζιο χρώμα. Στο δημοσίευμα θαλάσσιοι βιολόγοι συνιστούν ψυχραιμία στους κολυμβητές και τους λουόμενους υπενθυμίζοντας ότι τα τσιμπήματα των μεδουσών αντιμετωπίζονται με απλά φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ καλό θα είναι οι παραθεριστές να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές για να λαμβάνουν σωστές οδηγίες για την αντιμετώπισή τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό