Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησαν  η  Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. και το Ξενοδοχείο ΑΥΑγια το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησαν η Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. και το Ξενοδοχείο ΑΥΑγια το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο ΑΥΑ διοργάνωσαν  εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της πανδημίας». Η εκδήλωση έλαβε  χώρα στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου ΑΥΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν χαιρετισμό  η πρόεδροςτης Ένωσης Κυριών Δράμας  κ. Αλίκη Τσιαμούρα , αναφερόμενη εκτός των άλλων στο πολύχρονο έργο στήριξης ευάλωτων και όχι μόνο ομάδων συμπολιτών μας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Νικολαΐδης Αναστάσιος εκ μέρους της επιχείρησης AYAHotel, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα προβολής του ζητήματος της ενδοοικογενειακής βίας με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη του κοινωνικού συνόλου.  Ακολούθησανομιλίες από την κα Χατζηφωτίου Σεβαστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία περιέγραψε περιληπτικά τις μορφές ενδοοικογενειακής βίας . Στη συνέχεια τον λόγο πήρε οκ.Μωυσίδης Ιγνάτιος, Διοικητής ΑΤ Νευροκοπίου, Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου , ο οποίος παρουσίασε δεδομένα τουφαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με την κα Αντωνίου Αγγελική, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής η οποία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πανεπιστημιακής έρευνας για τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας  οι οποίοι ενημερώθηκαν για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και τη διαδικτυακή βία. Επιπλέον οι παρευρισκόμενοι πήραν απαντήσεις σε απορίες τους σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν κατά την  καταγγελία  κάποιου  περιστατικού βίας  είτε ως μάρτυρας είτε ως ατόμου που υφίσταται βία. Ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυσκολίες που μπορούν  να συναντήσουν, καθώς και σε ποιον μπορούν να απευθυνθούν για να διαχειριστούν την επιθετικότητά.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το καινοτόμο έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ., το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» του Activecitizensfund, με διαχειριστές επιχορήγησης για την Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Το έργο  αποσκοπεί με ποικίλες δράσεις στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα https://timetotalk.gr/ και στη Γραμμή Βοήθειας:2521058888, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 15.00.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό