Μεγάλη  η συμμετοχή του κόσμου στην “Εαρινή Συναυλία” της Ορχήστρας του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής” στο  Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην “Εαρινή Συναυλία” της Ορχήστρας του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε την Κυριακή 30 Απριλίου την Εαρινή Συναυλία της Ορχήστρας του  Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής – Θράκης», στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθους φίλων της κλασικής μουσικής από όλη τη Θράκη, ο οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστές μελωδίες και υπέροχες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο.

Υπό τους ήχους της μεγάλης ορχήστρας των «Φίλων» ερμηνεύτηκαν ορχηστρικά έργα, μελωδίες, με τη συμμετοχή τραγουδιστών του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, περιλαμβανομένων συνθετών όπως: Tschaikovsky, Bizet, Lehar, Bach, Delibes, Elgar, Sibelius, Rameau, στα καλύτερά τους έργα, αλλά και μουσικές επιτυχίες από τη σύγχρονη εποχή, των: Kurt Weil, Leroy Anderson, Francesco Sartori.

Το ποικίλο πρόγραμμα της συναυλίας ήταν με τέτοιο τρόπο φτιαγμένο ώστε να ικανοποιεί το γούστο κάθε μουσικόφιλου ακροατή.

Στη Διεύθυνση Ορχήστρας ήταν ο εξαιρετικός Χρήστος Κόζαλης, ενώ συμμετείχαν στο τραγούδι οι: Γιώργος Καραγιαννίδης Βαρύτονος, Νάντια Μαλακόζη Σοπράνο, Ριψιμέ Ντανιελιάν Σοπράνο, Ρωξάνη Κερανοπούλου Σοπράνο, Σοφία Ιερωνύμου Μέτζο Σοπράνο.

Να σημειώσουμε ότι στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα του Θρακιώτη καλλιτέχνη (ζωγραφική με το στόμα) Τριαντάφυλλου Ηλιάδη σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη από το πρωί έως το μεσημέρι καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου

O Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε στον Πετεινό της Ξάνθης με σοβαρή αναπηρία στα χέρια και στα πόδια. Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του έχουν βραβευθεί. Επίσης έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην τηλεόραση προβάλλοντας και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και το Δήμο Θέρμης για τη συνεισφορά του στην τέχνη.

Από το 1970 έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν και από τότε ζωγραφίζει γι’ αυτή. Η Ένωση διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Θ.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό