Μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, όπου ξεκίνησαν εργασίες για την επέκταση της δομής προσφύγων και μεταναστών και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν σήμερα εκ νέου έξω από το ΚΥΤ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, την ώρα που ο μεγαλύτερος αριθμός των διαμαρτυρόμενων είχε αρχίσει να αποχωρεί από τον χώρο των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, κάποιοι πέταξαν δυναμιτάκια και πέτρες, ενώ άρχισαν να κουνάνε την κλούβα των ΜΑΤ που είχε τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο των δομών.

 

Πολλές εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσα τους και Εθνοφύλακες, αγρότες που πιο οργανωμένα έδωσαν το παρόν, έχοντας μπροστάρη και πάλι τον αγωνιστή Πρόεδρο του Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, έφτασαν μπροστά στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ στην είσοδο των δομών και περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ σε σχέση με την Κυριακή.

 

 

Ο κ.Τυρμπάκης που μίλησε στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση, ενημέρωσε ότι πλέον τον αγώνα αναλαμβάνουν οι 29 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας, μαζί με αρκετούς από την περιοχή του Διδυμοτείχου. Η Επιτροπή τους αναλαμβάνει πλέον τον αγώνα και την οργάνωση των αντιδράσεων.

Ο Πρόεδρος του Φυλακίου ζήτησε, όπως και όλοι οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι, να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής για κάποιες ημέρες, προκειμένου να έρθει κάποιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και να δεσμευθεί ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών, με τη νέα δομή.

Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό