Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών που ξεκινούσε απ’ τον Έβρο, ξεσκέπασαν οι Αρχές – 18 συλλήψεις

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών που ξεκινούσε απ’ τον Έβρο, ξεσκέπασαν οι Αρχές – 18 συλλήψεις

Η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένων Αθηνών προχώρησε στην εξάρθρωση  εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών αρχής γενομένης από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας.

Στη συνέχεια προχωρούσαν στη διευκόλυνση εξόδου τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο φερόμενος αρχηγός της, ενώ εντοπίστηκαν 13 παράνομοι μετανάστες για τους οποίους κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης και συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό.

Όπως τόνισε, σε δηλώσεις του για την υπόθεση, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, η αστυνομία, με αυτήν την επιτυχία της, επέφερε ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι το κύκλωμα, που όπως προκύπτει από την έρευνα λειτουργούσε με επαγγελματικό τρόπο, δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ενώ εφαρμόστηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, στο πλαίσιο των οποίων στοιχειοθετήθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης (modus operandi).

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τους μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα κυρίως από δασικές περιοχές του Έβρου, χρησιμοποιώντας νοικιασμένα, κλεμμένα ή “επιχειρησιακά” οχήματα, ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν είτε απευθείας σε προαναχωρησιακούς χώρους-safe houses στη Θεσσαλονίκη είτε σε δασική περιοχή.

Πηγή: evrosnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό