Μελέτη για την άναρχη πόλη θα κάνουμε ;

Μελέτη για την άναρχη πόλη θα κάνουμε ;

Μελέτη για την άναρχη πόλη θα κάνουμε;

Κάπως σαν κοροϊδία μοιάζει η νέα πρόσκληση του δήμου Κομοτηνής για δημόσια διαβούλευση, μέσω ερωτηματολογίου, αναφορικά της εκπόνησης σχεδίου για τις μετακινήσεις, σε συνδυασμό με βιώσιμη ανάπτυξη. Ήδη είχαμε διαβουλεύσεις για το πάρκο και την πλατεία, έργα ανάπλασης τα οποία είναι άγνωστο αν και πότε θα γίνουν. Βέβαια, αφού υπάρχει ευρωπαϊκό χρήμα, γιατί να μην κάνουμε άλλη μια μελέτη, να μας βρίσκεται… Ένα θα μπορούσε να είναι το στοιχείο της μελέτης, πως θα δούμε ξανά τροχονόμους στην πόλη της Κομοτηνής, καθότι πιο εύκολα να δεις εξωγήινο, παρά τροχονόμο. Αν και βασιζόμενη στα πρόστιμα, θα μπορούσε να συσταθεί ξανά δημοτική αστυνομία, αλλά είναι τώρα να μπλέκεις με παράπονα ψηφοφόρων… Εντωμεταξύ, ήδη στην λογική, λεφτά, ευρωπαϊκά, υπάρχουν, γιατί να μην κάνουμε έργο. Έτσι έγινε ο κάτι σαν ποδηλατόδρομος, ενώ και τα πεζοδρόμια που προέκυψαν, είναι συνήθως απροσπέλαστα, λόγω εμπορευμάτων, πινακίδων, δικύκλων… Από τη στιγμή που κανείς δεν ελέγχει, ο καθένας μας κάνει ότι θέλει στην Κομοτηνή. Μόνο από το δάσος των πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί, κυρίως στο κέντρο της πόλης, φαίνεται η άναρχη κίνηση πεζών και οχημάτων, καθώς και η άναρχη στάθμευση. Και χωρίς μελέτη, στην κακώς εννοούμενη αναρχία, παίρνουμε άριστα.

Ένα λογότυπο με πολλαπλούς συμβολισμούς

Εντωμεταξύ, τις διαβουλεύσεις του δήμου Κομοτηνής, φαίνεται να ζήλεψε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και καλεί πολίτες και φορείς να εκφράσουν απόψεις για το νέο λογότυπο της. Αυτό μας λείπει, το λογότυπο, για αυτό και δεν μπορέσαμε να μοιράσουμε την μη επιστρεπτέα, δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε τα φανάρια, δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε τον ΔΕΣΜΟ, τον μόνο στελεχωμένο περιφερειακά, αναπτυξιακό φορέα της ΑΜ-Θ. Ενώ, αν αποκτήσουμε νέο λογότυπο, από μόνα τους θα ρυθμίζονται τα φανάρια, θα απογειωθεί η ανάπτυξη, θα γεμίσουμε τουρίστες. Πάντως, για να μην μας λένε πως δεν συμμετέχουμε, την έχει την πρόταση ο Ποπολάρος και την εκφράζει: Ένα συμπαθές γαϊδουράκι… Πρώτον, ικανοποιείται ο Έβρος θα ήθελε τη Νίκη της Σαμοθράκης ως νέο λογότυπο. Δεύτερον, συμβολίζει την γαϊδουρινή υπομονή όλων μας και αυτά που γίνονται στην Περιφέρεια. Τρίτον, το συμπαθές αυτό ζώο, το φορτώνεις πάνω από τις μεταφορικές του ικανότητες και δεν διαμαρτύρεται, σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει. Και τέλος, μας θυμίζει το ένδοξο παρελθόν μας, την «τσαταλίνα» που παίζαμε παιδιά, τουλάχιστον όσοι είναι σήμερα σε ηλικία που παίρνουν φάρμακα για την πίεση.

Ηλεκτροσόκ μετά τις 1200 κιλοβατώρες

Επειδή οι λογαριασμοί ρεύματος θα συνεχίσουν να μας προκαλούν εγκεφαλικά, να διευκρινίσουμε ότι η τιμή τους στην ΕΕ, προσδιορίζεται από το κόστος της πηγής που σε πλειοψηφία συμμετέχει στο μείγμα παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το τελικό κόστος βασίζεται στο φυσικό αέριο, το οποίο το πληρώνουμε πανάκριβα και θα συνεχίσουμε για άγνωστο ακόμη διάστημα. Ενώ αν ήταν ο λιγνίτης στη θέση του αερίου, το ρεύμα θα ήταν τουλάχιστον 30-50% φθηνότερο. Ναι αλλά έτσι, δεν θα θησαύριζαν οι εταιρείες που εισάγουν αέριο… Από εκεί και μετά, για να αξιοποιηθεί από τα νοικοκυριά στο μέγιστο η επιδότηση του ρεύματος, θα πρέπει η κατανάλωση στο τετράμηνο να είναι στις 1200 κιλοβατώρες. Όσο αυξάνει η κατανάλωση, αυξάνει υπέρμετρα ο λογαριασμός καθώς δεν υπάρχει επιδότηση για κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων τον μήνα.

Να σουβλίσουμε σανό, υπάρχει σε αφθονία

Κάποιος που έχει συνηθίσει στο σανό, διαβάζοντας «έγκυρη» εφημερίδα, θα αναθαρρήσει από ρεπορτάζ που προσδιορίζει το αυξημένο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού στο 7%. Αν, όπως λέει το ρεπορτάζ, πέντε άτομα φάνε ένα κιλό αρνί, μια σαλάτα και από μια τηγανητή πατάτα. Ο σανός δεν περιλαμβάνεται, καθότι προσφέρεται δωρεάν από τα κανάλια. Για την όποια ακρίβεια πάντως, φταίνε οι ρώσοι οι οποίοι βέβαια, πληρώνουν 0,45 ευρώ την βενζίνη και καίνε μέρα νύχτα τα καλοριφέρ τους. Και το άτιμο το ρούβλι, πάνω που ήταν σε ελεύθερη πτώση, ανάκαμψε και πάει καλύτερα από ότι πριν την εισβολή. Δηλαδή και κρυώσαμε τον Μάρτιο και μας καίει η βενζίνη και μόνο μυρουδιά θα πάρουμε από αρνί, αλλά την έχουμε τσακίσει την ρώσικη οικονομία. Όπως τσακίσαμε και τον …κορώνα.

Οι ρώσοι το έκαναν

Και όπως το είπε ο ηθοποιός πρόεδρος Ζελένσκι σε αμερικάνικο δίκτυο, οι Αζόφ είναι αυτό που είναι, δηλαδή ναζί, αλλά αγαπούν την πατρίδα τους. Και οι γερμανοί ναζί, την αγαπούσαν την πατρίδα τους, το ίδιο και οι ναζί της ΧΑ. Προσοχή, τον δυτικό κόσμο, δηλαδή τα γεράκια του, δεν τους ενδιαφέρει η Ουκρανία, να καταστραφεί η Ρωσία τους νοιάζει. Για αυτό και ταυτίζονται με ναζί, όπως είχαν ταυτιστεί με μουτζαχεντίν που εξελίχθηκαν σε Ταλιμπάν και ISIS. Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου… Ωστόσο, ο Δυτικός κόσμος είναι δημοκρατικός και φιλελεύθερος και μάχεται τον αυταρχισμό. Για αυτό, απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση, απαγορεύει ΜΜΕ, ουσιαστικά απαγορεύει την άλλη άποψη. Για το καλό μας… Και επειδή σήμερα Πέμπτη, ο Ζελένσκι είναι να μιλήσει στην ελληνική βουλή, μην εκπλαγείτε αν «αποκαλύψει» πως για τα παιδιά από την Πάτρα που φέρονται να δολοφονήθηκαν, οι ρώσοι το έκαναν…

Νικήσαμε τον κορώνα, σειρά έχει το παραεμπόριο

Μας τελείωσε και ο υγειονομικός σταθμός του ΕΟΔΥ αφού τον νικήσαμε τον κορώνα και δεν χρειάζονται πλέον έλεγχοι, αλλά θα γίνονται άλλου τύπου έλεγχοι για να νικήσουμε και το παραεμπόριο. Η υπόθεση θυμίζει το «τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι», καθώς από πουθενά δεν προκύπτει πως το παραεμπόριο γίνεται από εκεί. Η Κομοτηνή βέβαια και γενικότερα η Ροδόπη, είναι γεμάτη με τούρκικα προϊόντα ρούχα, παπούτσια, μη αλκοολούχα ποτά, σνακ, λάδια, ανταλλακτικά και οτιδήποτε άλλο παράγει η γειτονική χώρα, τα οποία προφανώς νομίμως εισάγονται, γιατί αν παρανόμως τα έχουμε εδώ, προφανώς άλλου είδους πρόβλημα υπάρχει. Επίσης, από την πιάτσα δεν λείπουν τα αλκοολούχα ποτά, «άγνωστης προέλευσης», τα οποία πρώτα τα πίνεις και μετά σε πίνουν. Αλλά, το πρόβλημα είναι η Νυμφαία… Το «πρόβλημα» είναι να μη χάνονται τα κέρδη από τα καύσιμα που βάζουν, τον καπνό και τα τσιγάρα που αγοράζουν, όσοι πηγαίνουν στη Βουλγαρία. Εδώ ο μισός νομός καπνίζει μπασμά κομμένο τοπικά, η Νυμφαία μας φταίει. Οι «υπεύθυνοι», αν μπορούσαν, θα την είχαν κλείσει τη Νυμφαία πριν χρόνια. Κρίμα που δεν μπορούμε, ή δεν θέλουμε, να τους «κλείσουμε», για την ανικανότητα τους τόσα χρόνια, να αξιοποιήσουν έναν δρόμο που θα έπρεπε να είναι «Θείο δώρο» για την περιοχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό