Μετά τον Τούρκο υπουργό Αθλητισμού έρχεται στην Θράκη και ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

Μετά τον Τούρκο υπουργό Αθλητισμού έρχεται στην Θράκη και ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

Λίγες μέρες μετά την περιοδεία που έκανε στην Θράκη ο Τουρκος υπουργός Αθλητισμού με αφορμή υποτίθεται το ραμαζάνι, στο πλαίσιο υποτιθέμενης «ιδιωτικής επίσκεψης» που όμως εκτυλίχθηκε σε τουρκική φιέστα με ομιλία ακόμα και στο κέντρο της Κομοτηνής, επιβεβαιώνεται ότι στην περιοχή μας θα βρεθεί σύντομα και ο Έλληνας αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την είδηση της έλευσης του Λευτέρη Αυγενάκη επιβεβαίωσε στο ThrakiSportS ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανθρακικού Σταδίου Βασίλης Γαβριηλίδης, στη μια από τις πολλές ειδήσεις που έβγαλε η συνέντευξη που παραχώρησε. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το ThrakiSportS, η επίσκεψη Αυγενάκη ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και είχε ήδη πριν το Πάσχα φιξαριστεί ότι οι ημερομηνίες θα είναι στα μέσα Μαΐου – πολύ πριν κάνε το τουρνέ του ο Τούρκος ομόλογός του, ο οποίος ως γνωστόν έκανε συναντήσεις με εκπροσώπους μειονοτικών αθλητικών σωματείων της περιοχής και τους προσκάλεσε στην «μαμά πατρίδα» Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS ο Αυγενάκης θα βρίσκεται στην Θράκη για συνολικά τρεις ημέρες και στο πλαίσιο της παρουσίας του, το υφυπουργείο Αθλητισμού θα οργανώσει την αθλητική έκθεση #Sport_hub expo καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Θα είναι η δεύτερη εκδήλωση στην Ελλάδα για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, με την πρώτη να φιλοξενείται προ μηνός στην Πάτρα και να στέφεται από ιδιαίτερη επιτυχία, αφού τότε βρέθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα κορυφαίοι παράγοντες των σπορ της χώρας μας συμπεριλαμβανομένων του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναμένεται στην Θράκη από τις 20 ως τις 22 Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθεί και το Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα επισκεφθεί την περιοχή με την ιδιότητα του υφυπουργου Αθλητισμου, με την πρώτη να χρονολογείται εναμισι χρόνο πριν. Τότε είχε επισκεφθεί το Πανθρακικό Στάδιο, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί και αυτή τη φορά καθώς αναμένεται να κάνει και σημαντικές ανακοινώσεις, τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σαπών και του ΝΟΑ στην Αλεξναδρούπολη, ενώ είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στα γραφεία της Περιφέρειας.

Αυτήν την φορά εκτός από τον Λευτέρη Αυγενάκη, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην περιοχή και το Νο2 της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτας, που θα βρεθει στην περιοχή για πρώτη φορά με αυτήν την ιδιότητα και αναμένεται να προεδρεύσει και σε μια σημαντική στρογγυλή τράπεζα του Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ακόμα, έχουν προσκληθεί για αυτό το διάστημα στην Κομοτηνή από το υφυπουργείο Αθλητισμού κορυφαίοι πράγοντες Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων αλλά και Αθλητές, καθώς παράλληλα με το συνέδριο και την αθλητική έκθεση θα επιδιωχθεί να υπάρχει επαφή του κοινού με πολλά (λιγότερα δημοφιλή) αθλήματα και να αναλυθούν οι σύγχρονες εξελίξεις σε αυτά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό