Μια παραγωγή «Barkingwell» ήταν το 2022

Μια παραγωγή «Barkingwell» ήταν το 2022

Μια παραγωγή «Barkingwell» ήταν το 2022

Να που ήρθε το γύρισμα του χρόνου και όπως να το κάνουμε, περνούν από το μυαλό μας όλα όσα συνέβησαν τους προηγούμενους 12 μήνες. Και έγιναν πολλά, τι να πρωτοθυμηθούμε. Ξεκινώντας από την δημοσιογραφία, ο Ποπολάρος δεν μπορεί να μην σημειώσει την πρωτοκαθεδρία, από την ανάποδη, των ΜΜΕ και του Τύπου. Στην θέση 108 διεθνώς μας βάζουν, αλλά που να το δεχθούν οι δικοί μας μεγαλοδημοσιογράφοι. Συνεχίζουν απτόητοι, ότι πει το αφεντικό, ότι θέλει η κυβέρνηση, ο παχυλός ή έστω ο όποιος μισθός να πέφτει και δεν βαριέσαι… Αλλά, δεν είναι και τόσο θέμα δημοσιογράφων, τι να κάνουν, να απολυθούν μαζικά; Δείτε ποιοι κατέχουν Τύπο και ΜΜΕ… όσοι κατέχουν τις μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου, τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, οι ίδιοι που έχουν κολεγιές με πολιτικούς, υπουργούς… Μην τα ρίχνουμε όλα στα δημοσιογράφα… Μπίζνες κάνουν οι ιδιοκτήτες, για αυτό κατέχουν ΜΜΕ και ομάδες. Γιατί τους βοηθούν στις μπίζνες. Και μιας και είπαμε για μεγαλοδημοσιογράφους, μη ξεχάσουμε τους μεγαλοδικηγόρους. Ένας τους βγήκε από το ελληνικό καβούκι και την προστασία των ΜΜΕ και έγινε ρεζίλι διεθνώς. Εμ, στο Βέλγιο, δεν έχει του …βράχους ηθικής δικαστές που απονέμουν δικαιοσύνη στους ιθαγενείς της ενδοχώρας. Για τους μεγαλοπαρουσιαστές και μεγαλοπαρουσιάστριες, τα βλέπουμε καθημερινά. Στο εξωτερικό, ούτε να περάσουν έξω από τηλεοπτικό στούντιο δεν θα τους άφηναν.  Στην μπανανία, ροκανίζουν τα λεφτά τις διαφήμισης, αποθεώνει ο ένας τον άλλον. Το ίδιο με τους εκατοντάδες ηθοποιούς που πλαισιώνουν τις δεκάδες σειρές. Λες και η χώρα μας είναι το λίκνο της ηθοποιίας, κάτι ισάξιο του Χόλυγουντ. Ο δε εθνικός μας τηλεοπτικός παραγωγός, αυτός τρέλανε τις αεροπορικές εταιρείες, την εταιρεία του την ονομάζει «Barkingwell», σε μετάφραση πιστή «Γαβγίζει καλά», σε ελεύθερη κάτι σαν …σκυλάδικο. Και κάνει τα νούμερο ένα σόου της τηλεόρασης της επαρχίας των Αθηνών. Όσο για τον κόσμο της πολιτικής, πένονται, με τους μισθούς (αποζημίωση) που παίρνουν. Άξιο απορίας πως αυγατίζει κάθε χρόνο το «πόθεν έσχες» τους, το οποίο σκέτο «έσχες» είναι, καθότι για «πόθεν», ούτε με θαύμα δεν εξηγείται. Και αυτά είναι όσα βλέπουμε, όσα είναι σε εξωτικές χώρες, ούτε που να τα φανταστούμε. Ε, ναι, ήταν και αυτή μια χρονιά, αντάξια του νεοελληνικού πολιτισμού, του ταλέντου μας, της καπατσοσύνης μας. Αυτά, όσον αφορά στην βιτρίνα, οι πολλοί, απλά περιμένουν τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των «αρίστων», των «ταλαντούχων», των κάθε λογής ελληναράδων. Αλλά που θα πάει, έρχεται ο νέος χρόνος και

όλα θα αλλάξουν. Να δείτε που το 2023 θα είναι μια χρονιά, «Barkingverywell» (γούτσου γούτσου).

Σε γιορτές, αργούν και τα ΑΤΜ

Σωστά τα είπε τοπικός πολιτικός παράγοντας για τα άδεια ΑΤΜ τράπεζας, αλλά τον Δήμο Κομοτηνής τι τον έμπλεξε; Αρκεί να έλεγε, μια δουλειά έχουν οι τράπεζες, να γεμίζουν τα ΑΤΜ με λεφτά και δεν κάνουν ούτε αυτή. Επιπλέον, θα μπορούσε να τις ρωτήσει, γιατί τα ελληνικά ΑΤΜ δεν βγάζουν χαρτονομίσματα των 5 και των 10 ευρώ, οπότε αν σου μείνουν στην κάρτα 19 ευρώ, είναι σαν να μην έχει λεφτά στον λογαριασμό.

Είμαστε πια, μόνιμοι, πρωταθλητές

Εντωμεταξύ, εδώ και 10 τουλάχιστον ημέρες, έχουμε με διαφορά το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, πολύ πιο ακριβό ακόμη και από την διασυνδεμένη Βουλγαρία. Ας είναι καλά το κράτος, η κυβέρνηση, που από τα δικά μας τα λεφτά πληρώνει τις εταιρείες παρόχους, ως επιδότηση, για να μην κλαιγόμαστε που σε σχέση με πέρυσι πληρώνουμε μόνο 50-60% περισσότερο. Με τα δικά μας τα λεφτά. Και είναι σαν να μας λένε, δείτε πως χωρίς επιδότηση δεν θα είχατε να πληρώσετε τον λογαριασμό. Με τα δικά μας τα λεφτά.

Σώστε την γαλοπούλα Θράκης

Μετά το τσουρομάδισμα των Χριστουγέννων και την καθημερινή κατανάλωση αφού έχουν το πιο γευστικό κρέας, απειλούμενο είδος και μάλιστα είδος προς εξαφάνιση θα πρέπει να κηρυχθεί η γαλοπούλα Θράκης. Είναι το πουλί που μας κάνει γνωστούς στο πανελλήνιο, από μας μετανάστευσαν στην βόρειο Αμερική, είναι το σήμα κατατεθέν της Θράκης, κρίμα να χαθεί. Να στήσουμε και μια ΜΚΟ, «Save galopoula thrakis», τι μόνο για τις φώκιες και τις καρέτα-καρέτα;

Όχι άλλο κάρβουνο το 2023

Τελευταία έκδοση σχολίων, τελευταία για φέτος, μην παρανοήσει κανείς, ο Ποπολάρος δεν θα ασχοληθεί με την τοπική επικαιρότητα. Άλλωστε, προεκλογική χρονιά έρχεται, θα έχουμε να πούμε πολλά, καθότι πολλά θα δουν τα μάτια μας. Η φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, απηχεί τις ευχές του Ποπολάρου για το 2023. Μην ξεχνάτε, ότι οι πολιτικοί είναι για να υπηρετούν τον λαό, να κάνουν αυτό που είναι καλό για τον λαό και όχι αυτό που θέλει ο λαός. Και πόσο κάρβουνο θα έχει η νέα χρονιά, από τον λαό εξαρτάται.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό