Μια ταινία γεμάτη… καπνό και Ιστορία

Μια ταινία γεμάτη… καπνό και Ιστορία

Συμμετοχή του Μουσείου Καπνού του Δήμου Καβάλας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, μέσα από την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους

Kάθε χρόνο στις 18 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που είναι αφιερωμένη σε μια συγκεκριμένη θεματική που αφορά στα Μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2022 το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Η Δύναμη των Μουσείων» σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δύναμης που έχουν τα Μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας προγραμματίζει την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους, θέτοντας το ερώτημα: «Καπνός: Μπορώ να επανέλθω; Ας το συζητήσουμε!». Η συγκεκριμένη «διαλογική αναφορά» άρχισε να εξελίσσεται την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Καπνού, κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη δημιουργία του προαναφερόμενου υβριδικού project.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Καπνού ανέφερε χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη δράση: «Το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Μουσείου Καπνού, γι’ ακόμη μια φορά, πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μια εκδήλωσης με ιδιαίτερα διαδραστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, στις οποίες προβάλλεται το παρελθόν μέσω του παρόντος, γίνεται η οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά».

Στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης αναφέρθηκε και η Γενική Διευθύντρια της Επιχείρησης, Άλκηστις Βλάχου, η οποία παρέθεσε και τις λοιπές λεπτομέρειες για το project: «Καλούμε τους διαδικτυακούς επισκέπτες να παρακολουθήσουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκος που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου Καπνού από τις 18 Μαΐου. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη τόσο μέσα στο Μουσείο όσο και έξω από το μουσειακό περιβάλλον, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η διαδραστικότητα με τον επισκέπτη σχετικά με τις συλλογές και τις ευρύτερες δραστηριότητές του».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη βασική στόχευση της δράσης που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη τόσο της καλλιέργειας του καπνού όσο και τις εναλλακτικές του χρήσεις, όπως η παραγωγή και δημιουργία αρωματικών, αρωματοθεραπευτικών και καλλυντικών προϊόντων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό