Μήνυμα της N.E.Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της N.E.Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών που στήριξε και αγκάλιασε ο λαός μας στέλνει το μήνυμα ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο.
Η 17η Νοεμβρίου υπενθυμίζει ότι ο δρόμος για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού. Αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και τα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματα τους.
Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι και νικητές!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Δουλειά της είναι η προστασία των συμφερόντων των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. Η βία και ο αυταρχισμός είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει ξανά την ΕΥΠ σε μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς». Είναι πλέον φανερό ότι το «τελευταίο μίλι» του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση!
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!
Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας εμπνέει ενάντια στην μοιρολατρία, ενάντια στην αποδοχή της παρακμής. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν πολλοί συνάνθρωποι μας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα με πολλά από αυτά και στη δική μας περιοχή, η Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει στις 17:00 στεφάνι, με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, προς τιμήν των αγωνιστών της 17ης Νοεμβρίου.
Παράλληλα όμως ο σημερινός αγώνας οφείλει να είναι και για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για την στήριξη του ηρωικού αγώνα των υγειονομικών μας.
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και δικαιοσύνη.
Στους αγώνες για την κατοχύρωση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στους αγώνες για μια ζωή με Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό